Αγρότες: Συνεχίζουν και εντείνουν τις κινητοποιήσεις – Συλλαλητήριο με τρακτέρ στην Αθήνα

Αγρότες: Συνεχίζουν και εντείνουν τις κινητοποιήσεις – Συλλαλητήριο με τρακτέρ στην Αθήνα

Οι αγρότες, στην πανελλαδική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στη Νίκαια της Λάρισας, αποφάσισαν να εντείνουν τις διαμαρτυρίες τους από σήμερα, Τετάρτη. Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι αγροτικών μπλόκων από όλη την Ελλάδα.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση, οι αγρότες αποφάσισαν να διοργανώσουν συλλαλητήριο με τρακτέρ την επόμενη εβδομάδα στην Αθήνα. Επιπλέον, αποφάσισαν τον ολιγόωρο αποκλεισμό εθνικών οδών, επαρχιακών οδών και τελωνείων από σήμερα, Τετάρτη.

Οι αγρότες διεκδικούν αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο, μείωση του κόστους ρεύματος στα 7 λεπτά η κιλοβατώρα, επιδότηση σε εφόδια και ζωοτροφές, αποζημιώσεις στο 100% και αναπλήρωση χαμένου εισοδήματος στα προϊόντα, καθώς και τη μη εφαρμογή της νέας Κοινής Γεωργικής Πολιτικής.

Παρά τα μέτρα στήριξης που εξήγγειλε η κυβέρνηση, αγροτικοί σύλλογοι και επιτροπές μπλόκων δηλώνουν ότι οι κυβερνητικές παρεμβάσεις αποτελούν “σταγόνα στον ωκεανό των προβλημάτων του αγροτικού κόσμου, που έχουν συσσωρευτεί τα τελευταία χρόνια”, απομακρύνοντάς τους από τον πρωτογενή τομέα.

Exit mobile version