Ολλανδία: Ένταση και ταραχές στις αγροτικές κινητοποιήσεις – Οι αγρότες απέκλεισαν δρόμους, άναψαν φωτιές, εκτόξευσαν πυροτεχνήματα

Ολλανδία: Ένταση και ταραχές στις αγροτικές κινητοποιήσεις - Οι αγρότες απέκλεισαν δρόμους, άναψαν φωτιές, εκτόξευσαν πυροτεχνήματα

Στην Ολλανδία, αγρότες πραγματοποίησαν διαδηλώσεις τη Δευτέρα (05.02.2024) και αποκλείοντας δρόμους και ανάβοντας φωτιές.

Η αστυνομική διεύθυνση της Γκελντρ ανακοίνωσε ότι «Άναψαν φωτιές, εκτόξευσαν πυροτεχνήματα κι οδήγησαν αγροτικά οχήματα σε αυτοκινητόδρομο»

Αν και η αστυνομία δεν έχει αναφέρει συλλήψεις ή προσαγωγές, η κατάσταση παραμένει τεταμένη.

Οι αγρότες στην Ολλανδία, αλλά και οι Βέλγοι συνάδελφοί τους, ενώθηκαν με το κύμα μαζικών κινητοποιήσεων που ξεκίνησε στη Γαλλία τον Ιανουάριο και έχει επεκταθεί σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, της Πολωνίας, της Ρουμανίας και της Ελλάδας.

Τα κύρια αιτήματα των αγροτών περιλαμβάνουν την αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν λόγω της ευρωπαϊκής γεωργικής πολιτικής, τη μείωση του γραφειοκρατικού φόρτου που επιβαρύνει την αγροτική κοινότητα, και την αύξηση των εσόδων τους. Οι διαδηλωτές εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για τον υψηλό πληθωρισμό και τον ανταγωνισμό από το εξωτερικό, καθώς και για την αυξανόμενη ρύπανση και την ακατάλληλη συσσώρευση κανονισμών προτυποποίησης.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσπαθεί να κατευνάσει την οργή των αγροτών και έχει υποσχεθεί μέτρα για την προάσπιση των “θεμιτών συμφερόντων” τους, εστιάζοντας στη μείωση του διοικητικού φόρτου που σχετίζεται με την κοινή αγροτική πολιτική της ΕΕ (ΚΑΠ).

Exit mobile version