Γιάννης Βρούτσης: Τα μέτρα για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας

Γιάννης Βρούτσης: Τα μέτρα για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που έγινε σε κοινή συνέντευξη Τύπου από τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου και τον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση, ανακοινώθηκαν τα εξής μέτρα για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας και το άνοιγμα των γηπέδων:

  1. Άνοιγμα των γηπέδων: Τα γήπεδα αναμένεται να ανοίξουν στις 13 Φεβρουαρίου.
  2. Εγκατάσταση καμερών στα γήπεδα: Στις 6 Μαρτίου θα γίνει εγκατάσταση καμερών στα γήπεδα, προκειμένου να παρακολουθείται η δράση των οπαδών και να διασφαλίζεται η ασφάλεια στα γήπεδα.
  3. Ταυτοποιημένα εισιτήρια: Η διαδικασία για την χρήση ταυτοποιημένων εισιτηρίων θα ξεκινήσει στις 9 Απριλίου, με στόχο την περαιτέρω εξάλειψη της βίας και την ασφάλεια των οπαδών στα γήπεδα.

Συγκεκριμένα ανακοινώθηκε ότι:

«Την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου ανοίγουν σε νέο περιβάλλον με τη νέα Διαρκή Επιτροπής Αντιμετώπισης Βίας που συγκροτείται την Πέμπτη, και θα επιβάλει αυστηρές κυρώσεις. Με μια κροτίδα το γήπεδο θα κλείνει από φιλάθλους χωρίς δεύτερη σκέψη, θα κλείνει την επομένη Κυριακή όταν παίζει εντός έδρας η ομάδα (που έχει υποπέσει σε παράπτωμα)»

«Στις 6 Μαρτίου ξεκινά μια νέα διαδικασία. Κανένα γήπεδο δεν θα ανοίξει στις 7 Μαρτίου για τους φιλάθλους, αν δεν προχωρήσει με την εγκατάσταση των καμερών. Σήμερα θα εκδοθεί το ΦΕΚ για τις κάμερες». «Το νέο πλαίσιο θωρακίζει τα γήπεδα, σε πρώτη φάση του ποδοσφαίρου, και στη συνέχεια όλα τα γήπεδα»

Την Τρίτη 9 Απριλίου, τίθεται σε εφαρμογή η τρίτη θεσμική αλλαγή και αφορά στην ταυτοπροσωπία. Όπως είπαν, θα γνωρίζουν όνομα, επίθετο, διεύθυνση και τηλέφωνο για όποιον μπαίνει στο γήπεδο.

«Η αγορά των εισιτηρίων παραμένει ως έχει από τις πλατφόρμες. Με τον αριθμό του εισιτηρίου θα γίνεται χρήση του gov.gr wallet και εγγραφή στο μητρώο επικοινωνίας. Θα αναρτηθεί η ειδική πλατφόρμα emep.gov.gr»

Όπως δήλωσαν: «Περνάμε το εισιτήριο στο wallet, σκανάρουμε από την οθόνη τον αριθμό του εισιτηρίου και το εισιτήριο μπαίνει στο κινητό. Σήμερα τα τουρνικέ δουλεύουν με barcode και qr code. Σύντομα ελπίζουμε να λειτουργούν μέχρι τον Απρίλιο και με NFC. Για ανήλικα παιδιά κάτω των 15 ετών, το wallet “βγάζει” τα παιδιά μας. Εισάγουμε τον αριθμό του εισιτηρίου. Το ποιος θα συνοδεύει το παιδί. Βάζουμε το ΑΦΜ του συγγενούς, έρχεται μήνυμα αποδοχής και το εισιτήριο μπήκε στο wallet. Το wallet κάνει την αναγνώριση και βγάζει το εισιτήριο».

Exit mobile version