Ηράκλειο: Σύλληψη λιμενικού – Ζήτησε χρήματα για να επιτρέψει τον απόπλου πλοίου

Ηράκλειο: Σύλληψη λιμενικού - Ζήτησε χρήματα για να επιτρέψει τον απόπλου πλοίου

Σύμφωνα με πληροφορίες από την υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, συνελήφθη αξιωματικός του Λιμενικού Σώματος, ο οποίος κατηγορείται ότι ζήτησε χρήματα για να επιτρέψει τον απόπλου ενός εμπορικού πλοίου. Σύμφωνα με πρώτες πληροφορίες από την Αστυνομία και το Λιμενικό, ο υποπλοίαρχος του Λιμενικού Σώματος ζήτησε χρήματα από το πλήρωμα ενός εμπορικού πλοίου που βρισκόταν στην περιοχή ευθύνης του για να του επιτραπεί ο απόπλους.

Οι πληροφορίες και οι καταγγελίες για τον εν λόγω αξιωματικό είχαν παρασχεθεί από το Λιμενικό Σώμα στην υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων πριν από δύο μήνες, ξεκινώντας έτσι οι ερευνητικές διαδικασίες για τον αξιωματικό. Κλιμάκιο της υπηρεσίας μετέβη στο Ηράκλειο της Κρήτης, όπου υπηρετεί ο υποπλοίαρχος, και ξεκίνησε τις έρευνες. Η σύλληψή του πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς της ΕΛΑΣ και ο υποπλοίαρχος του Λιμενικού Σώματος οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα της πόλης για ανάκριση.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο συλληφθείς αξιωματικός διέθετε άδεια επιθεωρητή, και ως εκ τούτου είχε εντολή να πραγματοποιεί ελέγχους σε εμπορικά πλοία που διέρχονταν από την περιοχή.

Exit mobile version