Ισραηλινοί βομβαρδισμοί στην επαρχία Χομς, στην κεντρική Συρία – Τουλάχιστον 5 νεκροί

Ισραηλινοί βομβαρδισμοί στην επαρχία Χομς, στην κεντρική Συρία - Τουλάχιστον 5 νεκροί

Ισραηλινοί βομβαρδισμοί στην επαρχία Χομς, στην κεντρική Συρία, είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον πέντε ατόμων, μεταξύ των οποίων τρεις άμαχοι, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Το συριακό υπουργείο Άμυνας επίσης επιβεβαίωσε την επίθεση και ανέφερε ότι υπήρξε ορισμένος αριθμός νεκρών και τραυματισμένων αμάχων, αλλά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.

Η επίθεση συνέβη σε κτίριο στη συνοικία Χάμρα της πόλης Χομς, όπου τρεις άμαχοι, μεταξύ των οποίων μια γυναίκα, ένα παιδί και ένας άνδρας, έχασαν τη ζωή τους, ενώ άλλοι επτά τραυματίστηκαν. Ο αριθμός νεκρών αναθεωρήθηκε προς τα πάνω από το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, σε σχέση με τον προηγούμενο απολογισμό που είχε δοθεί.

Το συριακό υπουργείο Άμυνας κατηγόρησε το Ισραήλ για τους βομβαρδισμούς, αναφέροντας ότι διεξήγαγε αεροπορικές επιθέσεις από τον εναέριο χώρο βορειοανατολικά της Τρίπολης του Λιβάνου, στοχοποιώντας θέσεις στην πόλη Χομς και τα περίχωρά της, με αποτέλεσμα τον θάνατο και τον τραυματισμό αμάχων.

Exit mobile version