Μητσοτάκης: Συνάντηση με τους αγρότες την Δευτέρα ή Τρίτη

Μητσοτάκης: Συνάντηση με τους αγρότες την Δευτέρα ή Τρίτη

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης ανέφερε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ότι η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τους αγρότες θα πραγματοποιηθεί το αργότερο μέχρι την Τρίτη.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Μαρινάκης είπε:

«Δευτέρα ή Τρίτη γιατί ο πρωθυπουργός γυρίζει από ταξίδι στο εξωτερικό τη Δευτέρα το μεσημέρι. Προσγειώνεται τη Δευτέρα, αναλόγως και το πόσο θα κρατήσουν οι υποχρεώσεις του στο εξωτερικό. Άρα ή Δευτέρα απόγευμα ή Τρίτη μέχρι το μεσημέρι»

«Ανοιχτοί δρόμοι σημαίνει ανοικτός διάλογος. Δεν θα επιτρέψουμε την παρακώλυση των συγκοινωνιών και την παρεμπόδιση στη διέλευση των πολιτών. Εφαρμόζεται ότι προβλέπεται από το νόμο. Η αστυνομία κάνει τη δουλειά της. Εμάς μας ενδιαφέρει να μην ξεφύγει η κατάσταση και δεν θα ξεφύγει. Είμαστε σε μια καλή διαδικασία διαλόγου. Αναμένουμε από τους αγρότες, τους εκπροσώπους τους και ποιους εκπροσωπούν. Θα ακούσουμε αυτά τα οποία θέλουνε. Το λέμε ότι δεν υπάρχουν δημοσιονομικά περιθώρια. Μπορούμε όμως να συζητήσουμε για κάποιες διευκολύνσεις στον τρόπο που θα δοθεί η επιστροφή για τρίτη χρονιά, του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο και τα αιτήματα που έχουν ως προς τις παράνομες ελληνοποιήσεις».

«Αντιλαμβανόμαστε ότι είναι μια πολύ δύσκολη συγκυρία και λόγω του Ντάνιελ, αλλά τα λεφτά είναι συγκεκριμένα, πρώτον. Και δεύτερον, αντίστοιχα αιτήματα έχουν και άλλες κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες. Έχουμε αποδείξει ότι έχουμε δώσει πολλά περισσότερα απ΄ότι προηγούμενες κυβερνήσεις χωρίς να χρεώνουμε τον Έλληνα φορολογούμενο, τις επόμενες γενιές. Μειώνουμε και το χρέος, αυξάνουμε και το εισόδημα».

Exit mobile version