Ο καιρός σήμερα, Παρασκευή 9/2/2024

Ο καιρός σήμερα, Παρασκευή 9/2/2024

Για σήμερα, Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2024, αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα Δωδεκάνησα, στα νότια τμήματα των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου και στα νοτιοανατολικά τμήματα των Κυκλάδων. Βελτίωση του καιρού αναμένεται μετά το μεσημέρι, με την μείωση των φαινομένων να ξεκινά από τα Δωδεκάνησα. Στην υπόλοιπη χώρα, ο καιρός θα είναι κυρίως καλός, με λίγες τοπικές νεφώσεις. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί, η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία, αναμένεται να κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -3 έως 16 βαθμούς Κελσίου, στη Βόρεια Ελλάδα από -3 έως 19 βαθμούς, στην Ήπειρο από 3 έως 18 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 4 έως 20 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 4 έως 19-21 βαθμούς, στα Επτάνησα από 7 έως 18 βαθμούς, στα νησιά του Αιγαίου από 9 έως 18-19 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 21-22 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό, Ανατολικό και Βόρειο Αιγαίο αναμένεται να πνέουν από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ, ενώ στο Νότιο Αιγαίο θα πνέουν νοτιοδυτικοί με ίδιες εντάσεις. Στο Ιόνιο, θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί άνεμοι, επίσης με ένταση 4-5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις και οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 2-3 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, με τους ανέμους να πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις και τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 7 έως 17-18 βαθμούς Κελσίου.

Exit mobile version