Ουκρανία: Ο Ζελένσκι ζητά να παραδοθούν στην κυβέρνησή του όλοι οι «δεσμευμένοι πόροι» της Ρωσίας

Ουκρανία: Ο Ζελένσκι ζητά να παραδοθούν στην κυβέρνησή του όλοι οι «δεσμευμένοι πόροι» της Ρωσίας

Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σε βραδινό διάγγελμά του ότι ήρθε ο καιρός να τεθούν στη διάθεση της κυβέρνησής του όλοι οι ρωσικοί πόροι που είναι δεσμευμένοι από τη Δύση, σχεδόν δύο χρόνια μετά την εισβολή των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στην Ουκρανία.

Ο Ζελένσκι δήλωσε ότι είναι καιρός να επιβληθούν “μέγιστες συστημικές ζημίες στη Ρωσία”, ιδιαίτερα όσον αφορά “τους δεσμευμένους ρωσικούς πόρους, τόσο του τρομοκρατικού κράτους όσο και των προσώπων που συνδέονται με αυτό”.

Τονίζοντας τη σημασία της κατάσχεσης και χρήσης των πόρων για την άμυνα κατά της τρομοκρατίας, επισήμανε ότι είναι δικαιολογημένο να λαμβάνονται αντίποινες κατά των τρομοκρατών και να καταστρέφεται η υποδομή του τρομοκρατικού κράτους.

Ο Ζελένσκι εξέφρασε την ανάγκη για ενιαία και ισχυρή απόφαση, καθώς και την πρόθεσή του να τηρηθεί το διεθνές δίκαιο και να αποτραπεί το τρομοκρατικό κράτος.

Παράλληλα, αναφέρθηκε σε συζητήσεις με τον επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ, Τζουζέπ Μπορέλ, που επισκέφθηκε το Κίεβο, και ανέφερε ότι η ΕΕ ετοιμάζει σχέδια για να διαθέσει καταρχήν στην Ουκρανία ποσά που προκύπτουν από δεσμευμένους ρωσικούς πόρους.

Exit mobile version