Γεραπετρίτης στο Στέιτ Ντιπάρμεντ: «Η απόκτηση των F-35 αποδεικνύει την εξαιρετική αμυντική μας συνεργασία με τις ΗΠΑ»

Γεραπετρίτης στο Στέιτ Ντιπάρμεντ: «Η απόκτηση των F-35 αποδεικνύει την εξαιρετική αμυντική μας συνεργασία με τις ΗΠΑ»

Με την τελετή υπογραφής από τον Γιώργο Γεραπετρίτη, παρουσία του Άντονι Μπλίνκεν, της πράξης προσχώρησης της Ελλάδας στις Συμφωνίες διαστημικής συνεργασίας “Artemis”, που εντάσσεται στο πλαίσιο του 5ου Στρατηγικού Διαλόγου των δύο χωρών, ολοκληρώθηκε η συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ Γιώργος Γεραπετρίτης μετά την συνάντηση με τον Άντονι Μπλίνκεν αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στην προμήθεια πολεμικών αεροσκαφών, λέγοντας:

«Αναπτύσσουμε περαιτέρω την αμυντική μας ικανότητα. Η επικείμενη απόκτηση έως και 40 μαχητικών F-35 αποδεικνύει το βάθος των ελληνοαμερικανικών σχέσεων και αναδεικνύει την εξαιρετική αμυντική μας συνεργασία, όπως αυτή διέπεται από την MDCA. Υπό το πρίσμα των ανωτέρω, τολμώ να πω ότι οι ΗΠΑ και η Ελλάδα αλληλοσυμπληρώνονται, κάνοντας ό,τι περνάει από το χέρι τους για να συμβάλουν στην περιφερειακή και παγκόσμια αρχιτεκτονική ασφάλειας. Αυτή η στρατηγική αλληλεπίδραση καθιστά τη διατλαντική μας σχέση και τον διμερή μας διάλογο πιο επίκαιρους. Μια σχέση με ιστορικό βάθος, σφυρηλατημένη από την κοινή μας αφοσίωση στις αξίες της ελευθερίας, της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου».

Exit mobile version