Ο καιρός σήμερα, Κυριακή 11/2/2024

Ο καιρός σήμερα, Κυριακή 11/2/2024

Σήμερα, Κυριακή 11 Φεβρουαρίου, αναμένονται βροχές σε περιοχές της Δυτικής και Βόρειας Ελλάδας. Κατά τις μεσημεριανές ώρες, οι βροχές αναμένεται να ενταθούν στα βορειοδυτικά, όπου θα εκδηλωθούν τοπικές ισχυρές καταιγίδες. Μέχρι το βράδυ, αναμένεται ανάλογη επιδείνωση του καιρού στα Επτάνησα, στα δυτικά ηπειρωτικά, στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και σε τμήματα της Πελοποννήσου. Από το αργά βράδυ, η κακοκαιρία αναμένεται να επηρεάσει την Κεντρική και Ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και την Εύβοια. Οι καταιγίδες θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις, κυρίως στα δυτικά όπου το χαλάζι ενδέχεται να έχει μεγάλο μέγεθος. Οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν επίσης τη μεταφορά σκόνης και την εκδήλωση λασποβροχών.

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται ως εξής:

Οι άνεμοι αναμένεται να πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί με εντάσεις 6-7 μποφόρ στο Αιγαίο και τοπικά 8 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο αρχικά θα πνέουν νοτιοανατολικοί άνεμοι με εντάσεις 6-7 μποφόρ, αλλά από αργά το απόγευμα θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν στα 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις που θα αυξηθούν σταδιακά, με βροχές και καταιγίδες από το βράδυ. Κατά τη διάρκεια της νύχτας προς Δευτέρα, τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι παροδικά ισχυρά, με αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις 5-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 13 έως 18-19 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές κατά περιόδους από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Exit mobile version