Συρία: Τρεις νεκροί από ισραηλινούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς κοντά στη Δαμασκό

Συρία: Τρεις νεκροί από ισραηλινούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς κοντά στη Δαμασκό

Ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στα περίχωρα της πρωτεύουσας της Συρίας, Δαμασκό, προκάλεσαν τον θάνατο τουλάχιστον τριών ατόμων, όπως ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ο επικεφαλής αυτής της οργάνωσης, με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο και εκτεταμένο δίκτυο πηγών στη Συρία, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι πολλοί άλλοι άνθρωποι τραυματίστηκαν στις επιδρομές αυτές σε μια περιοχή με “κατοικίες στρατιωτικών και υψηλόβαθμων αξιωματούχων”.

Ο απολογισμός των θυμάτων ενδέχεται να αυξηθεί, ανέφερε ο Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν, δεν υπήρξε ωστόσο δυνατό να διευκρινιστεί εάν αυτοί ήταν στρατιωτικοί ή πολίτες.

Το Παρατηρητήριο είχε προηγουμένως αναφέρει ότι οι ισραηλινές επιδρομές έπληξαν ένα “συγκρότημα κατοικιών” στα δυτικά της Δαμασκού.

“Περίπου στις 01:05 σήμερα το πρωί (τοπική ώρα, 00:05 ώρα Ελλάδας), ο ισραηλινός εχθρός εξαπέλυσε αεροπορική επίθεση… στοχεύοντας αρκετά σημεία στα περίχωρα της Δαμασκού. Τα αντιαεροπορικά μας συστήματα αναχαίτισαν κάποιους πυραύλους, ενώ άλλοι προκάλεσαν υλικές ζημιές”, αναφέρθηκε από στρατιωτική πηγή στο επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Sana.

Η περιοχή γύρω από στρατιωτικό αεροδρόμιο κοντά στη Δαμασκό έχει υποστεί βομβαρδισμούς, σύμφωνα με τις πηγές αυτές.

Ο ισραηλινός στρατός έχει πραγματοποιήσει εκατοντάδες αεροπορικές επιδρομές στη Συρία από την έναρξη του εμφυλίου πολέμου το 2011. Οι επιδρομές αυτές έχουν ενταθεί από την έναρξη του πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της παλαιστινιακής Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας τον Οκτώβριο.

Exit mobile version