Αγροτικές κινητοποιήσεις στην Ισπανία: Επεισόδια και συγκρούσεις αγροτών με αστυνομικούς

Αγροτικές κινητοποιήσεις στην Ισπανία: Επεισόδια και συγκρούσεις αγροτών με αστυνομικούς

Το Σάββατο (10.02.2024), επεισόδια ξέσπασαν στη Μαδρίτη όταν αστυνομικοί συγκρούστηκαν με αγρότες και οδηγούς φορτηγών που επιχείρησαν να αποκλείσουν κεντρική οδική αρτηρία της πρωτεύουσας της Ισπανίας.

Οι αντιπροσωπείες συνδικαλιστικών ενώσεων που εκπροσωπούν οδηγούς φορτηγών και αγρότες συγκεντρώθηκαν σε χώρο στάθμευσης κοντά στο γήπεδο της Ατλέτικο Μαδρίτης, φορώντας κίτρινα γιλέκα και ανεμίζοντας ισπανικές σημαίες, εκφράζοντας διαμαρτυρίες για τους περιβαλλοντικούς κανόνες, τη γραφειοκρατία και την υψηλή φορολογία. Ακολούθως, προσπάθησαν να αποκλείσουν κεντρικό αυτοκινητόδρομο, αλλά αντιμετωπίστηκαν με βίαιη αντίδραση από την αστυνομία.

Στη συνέχεια, περίπου 200 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν κοντά στα κεντρικά γραφεία του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Κόμματος, γύρω από τα οποία η αστυνομία είχε δημιουργήσει κλοιό ασφαλείας.

Από την Τρίτη, Ισπανοί αγρότες και οδηγοί φορτηγών, ξεκίνησαν καθημερινές κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας, όπως συμβαίνει και σε Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Πορτογαλία και Βέλγιο, με αποκλεισμούς δρόμων και λιμανιών.

Exit mobile version