Εξαγγελία Α. Γεωργιάδη: «Έρχονται 50.000 δωρεάν απογευματινά χειρουργεία» – Ποιοι θα έχουν προτεραιότητα

Εξαγγελία Α. Γεωργιάδη: «Έρχονται 50.000 δωρεάν απογευματινά χειρουργεία» - Ποιοι θα έχουν προτεραιότητα

Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, αναφέρθηκε στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα χειρουργεία στα νοσοκομεία της χώρας λόγω της έλλειψης αναισθησιολόγων.

Επιπλέον, ενημέρωσε ότι πρόκειται να ανακοινωθούν 50.000 δωρεάν απογευματινά χειρουργεία, με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης, προκειμένου να μειωθεί η λίστα αναμονής για τους ασθενείς που αναμένουν εδώ και πολύ καιρό για να υποβληθούν σε επέμβαση.

Συγκεκριμένα, για το θέμα αυτό επιβεβαίωσε το δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή» για 50.000 δωρεάν απογευματινά χειρουργεία για όσους έχουν συμπληρώσει μεγάλο χρονικό διάστημα στη λίστα αναμονής, με χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης και δήλωσε: «Ισχύει αλλά θέλω να κάνω την επίσημη ανακοίνωση για το πώς θα λειτουργήσει αυτό. Μέσα σε αυτή την εβδομάδα θα γίνει συνέντευξη τύπου. Μεγαλύτερη προτεραιότητα θα έχει όποιος έχει την μεγαλύτερη αναμονή στη χώρα. Δεν μπορώ να δεχτώ πως υπάρχουν άνθρωποι που περιμένουν 2-3 χρόνια».

«Η ενιαία λίστα χειρουργείων είναι στο αέρα αλλά έχει δρόμο για να φτάσει στην πλήρη ανάπτυξή της. Αλλά θέλω να έχει εικόνα ο συμπολίτης μου πριν επιλέξει σε ποιο νοσοκομείο θα πάει. Θα έχουμε τα στοιχεία στον αέρα και για κάθε κλινική του νοσοκομείου. Όλες οι λίστες θα γίνονται με διαφάνεια. Θα υπάρχει και έλεγχος στις κλινικές που καθυστερούν»

Exit mobile version