Η 6χρονη Χιντ που σκοτώθηκε από τις ισραηλινές δυνάμεις στη Γάζα, πέθανε μετά από 12 μέρες που καλούσε σε βοήθεια

Η 6χρονη Χιντ που σκοτώθηκε από τις ισραηλινές δυνάμεις στη Γάζα, πέθανε μετά από 12 μέρες που καλούσε σε βοήθεια

Η ιστορία της 6χρονης Χιντ Ρατζάμπ και του τραγικού της θανάτου συγκλονίζει. Μετά από πυρά που δέχθηκαν από τον ισραηλινό στρατό, βρέθηκε παγιδευμένη στο αυτοκίνητο της οικογένειάς της μαζί με τους νεκρούς συγγενείς της για τρεις ολόκληρες ώρες, ενώ τα τελευταία λόγια της προς τους διασώστες ήταν «Φοβάμαι πολύ, ελάτε». Δυστυχώς, η υπηρεσία παροχής βοήθειας έχασε την επαφή με το ασθενοφόρο που εστάλη για να τη σώσει, με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να διασωθεί.

Το τραγικό περιστατικό συνέβη στην πόλη της Γάζας στις 29 Ιανουαρίου. Η οικογένειά της και η ίδια βρέθηκαν νεκροί από ισραηλινά πυρά την Παρασκευή στο αυτοκίνητό τους στην περιοχή Tel al-Hawa. Ο παππούς της, Μπάχα Χαμάντα, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι το αυτοκίνητό τους μπόρεσε να φτάσει στην περιοχή επειδή οι ισραηλινές δυνάμεις αποσύρθηκαν νωρίς το πρωί.

Το Παλαιστινιακό Ερυθρό Ημισέληνος (PRCS) ανακοίνωσε ότι εντόπισε το βομβαρδισμένο ασθενοφόρο λίγα μέτρα μακριά και ότι οι δύο νοσοκόμοι, ο Yusuf Al-Zeino και ο Ahmed Al-Madhoun, σκοτώθηκαν επίσης.

Exit mobile version