Ο καιρός σήμερα, Δευτέρα 12/2/2024

Ο καιρός σήμερα, Δευτέρα 12/2/2024

Σήμερα, Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024, αναμένεται να επικρατήσει κακοκαιρία σε μεγάλο μέρος της χώρας. Αρχικά, τα ισχυρά φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου, όπου αναμένονται μεγάλα ύψη βροχής. Στη συνέχεια, τα φαινόμενα θα επηρεάσουν γρήγορα τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τμήματα των Κυκλάδων, ενώ από τις απογευματινές ώρες αναμένεται να επεκταθούν στα Δωδεκάνησα. Επιπλέον, βροχές και καταιγίδες θα συνεχιστούν μέχρι το απόγευμα στα Επτάνησα και στα δυτικά ηπειρωτικά, με σημαντικά ύψη βροχής κατά τόπους. Σημειώνεται ότι οι καταιγίδες θα συνοδεύονται από τοπικές χαλαζοπτώσεις, κυρίως στα βορειοανατολικά, όπου το χαλάζι ενδέχεται να έχει σχετικά μεγάλο μέγεθος. Επιπλέον, οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης και την εκδήλωση λασποβροχών.

Η θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί ως εξής:

Για τους ανέμους, αναμένεται:

Στην Αττική περιμένουμε βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους, με πιθανότητα για τοπικά ισχυρά φαινόμενα, αλλά με βελτίωση του καιρού και εμφάνιση ηλιοφάνειας το πρωί. Τις απογευματινές ώρες θα είναι αυξημένες οι συγκεντρώσεις σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις 5-6 μποφόρ, ενδεχομένως τοπικά έως 7 μποφόρ, αλλά το πρωί θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 17-18 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, με βελτίωση του καιρού στη συνέχεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Exit mobile version