ΗΠΑ: Ο υπουργός Αμυνας Λόιντ Οστι, που νοσηλεύεται με καρκίνο του προστάτη, μεταβίβασε τις εξουσίες του στην υφυπουργό του

ΗΠΑ: Ο υπουργός Αμυνας Λόιντ Οστι, που νοσηλεύεται με καρκίνο του προστάτη, μεταβίβασε τις εξουσίες του στην υφυπουργό του

Ο υπουργός Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών, Λόιντ Όστιν, που πάσχει από καρκίνο του προστάτη, μεταβίβασε τις εξουσίες του στην υφυπουργό του, Κάθλιν Χιξ, την περασμένη Κυριακή, λίγες ώρες μετά την εισαγωγή του σε νοσοκομείο λόγω “επείγοντος προβλήματος στην ουροδόχο κύστη”, όπως ανακοίνωσε ένας εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Πατ Ράιντερ.

“Γύρω στις 16:55 (…) ο κ. Όστιν μεταβίβασε τα καθήκοντά του” στην κ. Χιξ, η οποία τα “ανέλαβε”, δήλωσε ο κ. Ράιντερ σε δελτίο τύπου που δημοσιεύτηκε, διευκρινίζοντας ότι ο κ. Όστιν συνεχίζει να υποβάλλεται σε θεραπεία και ότι ο Λευκός Οίκος και το Κογκρέσο έχουν ενημερωθεί για το θέμα.

Υπενθυμίζεται ότι το περιστατικό προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δεν γνώριζε επί ημέρες για την προηγούμενη νοσηλεία του Λόιντ Όστιν, όπως είχε αποκαλύψει πηγή που γνώριζε το θέμα στο CNN.

Το γεγονός φαίνονταν σχεδόν εξωπραγματικό, εάν λάβει κανείς υπόψη τον ρόλο του υπουργού στη διαχείριση των εντάσεων, όπως αυτές που αφορούν την κρίση στη Γάζα.

Ανώτεροι αξιωματούχοι της κυβέρνησης δήλωσαν ότι έμειναν σοκαρισμένοι όταν έμαθαν για τη νοσηλεία του Όστιν και την καθυστέρηση στην ενημέρωση του Λευκού Οίκου και της ανώτερης ηγεσίας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας.

Exit mobile version