Πόλεμος στο Ισραήλ: Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε την απελευθέρωση δύο ομήρων που κρατούνταν στη Ράφα

Πόλεμος στο Ισραήλ: Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε την απελευθέρωση δύο ομήρων που κρατούνταν στη Ράφα

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε χθες το πρωί ότι απελευθερώθηκαν δύο όμηροι κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης των ειδικών δυνάμεων στη Ράφα, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

Οι δύο όμηροι, ο Φερνάντο Σιμόν Μαρμάν, ηλικίας 60 ετών, και ο Λουίς Χαρ, ηλικίας 70 ετών, διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Σίμπα στο κεντρικό Ισραήλ, όπου οι γιατροί επιβεβαίωσαν ότι βρίσκονται σε καλή κατάσταση. Η απελευθέρωσή τους πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια νυχτερινής επιχείρησης στη Ράφα, η οποία διεξήχθη από κοινού από τον ισραηλινό στρατό, τη Σιν Μπετ (την υπηρεσία εσωτερικής ασφαλείας) και την αστυνομία.

Ο IDF σε ανάρτησή του στο Χ αναφέρει: «Δύο Ισραηλινοί όμηροι διασώθηκαν κατά τη διάρκεια ολονύκτιας αποστολής στη Ράφα. Κατά τη διάρκεια μιας κοινής επιχείρησης μεταξύ του IDF, της ISA και της ισραηλινής αστυνομίας, διασώθηκαν δύο Ισραηλινοί όμηροι από το Kibbutz Nir Yitzhak: ο Fernando Simon Marman (60) και ο Louis Har (70). Είναι και οι δύο σε καλή κατάσταση υγείας και μεταφέρθηκαν για περαιτέρω ιατρικές εξετάσεις στο Ισραήλ».

Exit mobile version