Αγροτικές κινητοποιήσεις: Προς κλιμάκωση “δείχνουν” τα μπλόκα – Απογοήτευση των αγροτών από τη συνάντηση με Μητσοτάκη

Αγροτικές κινητοποιήσεις: Προς κλιμάκωση “δείχνουν” τα μπλόκα - Απογοήτευση των αγροτών από τη συνάντηση με Μητσοτάκη

Οι συνελεύσεις των αγροτών σε όλη τη χώρα θα κρίνουν το μέλλον των αγροτικών κινητοποιήσεων, με τις πρώτες να έχουν ήδη ξεκινήσει στη Στερεά Ελλάδα και στη Μακεδονία.

Όπως διαπιστώθηκε από τις δηλώσεις των εκπροσώπων των αγροτών μετά τη συνάντησή τους με τον πρωθυπουργό της χώρας, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Δεν αποκλείεται ακόμη και η διοργάνωση συλλαλητηρίου στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες.

Η πρώτη εικόνα από τα μπλόκα δείχνει ότι οι αγρότες δεν έμειναν αρκετά ικανοποιημένοι από τη συνάντηση στο Μαξίμου. Αντιθέτως, αναμένεται κλιμάκωση των κινητοποιήσεων σε περιοχές όπως η Θεσσαλία, όπου οι αγρότες δεν είναι ικανοποιημένοι από τις δεσμεύσεις του πρωθυπουργού.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμεύτηκε για φθηνότερο ρεύμα για τους αγρότες για τα επόμενα χρόνια και προκαταβολή της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο. Ωστόσο, η αντίδραση των αγροτών δείχνει ότι η προσφορά αυτή δεν τους ικανοποίησε επαρκώς.

Στη Μακεδονία και τη δυτική Ελλάδα αποφασίστηκε ήδη η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, ενώ παρόμοιο κλίμα επικρατεί και στη Θεσσαλία, όπου αναμένεται να ληφθούν αντίστοιχες αποφάσεις στις επόμενες συνελεύσεις.

Η επικρατέστερη πρόταση που θα κατατεθεί στις συνελεύσεις φαίνεται ότι θα είναι η κάθοδος των αγροτών με τα τρακτέρ τους στην Αθήνα, με στόχο να κινητοποιήσουν πάνω από 500 οχήματα.

Exit mobile version