Εθνική πόλο γυναικών: Νίκησε 14 – 12 την Ιταλία – Στους 4 του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος

Εθνική πόλο γυναικών: Νίκησε 14 - 12 την Ιταλία - Στους 4 του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος

Η εθνική ομάδα πόλο των γυναικών έκανε εντυπωσιακή επιστροφή στην ελίτ του αθλήματος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Ντόχα. Παρά το δύσκολο αγώνα με την Ιταλία, κατάφερε να επιστρέψει στην κορυφή, καθώς κατέκτησε τη νίκη με σκορ 14-12 στον προημιτελικό. Είναι η πρώτη φορά που η εθνική ομάδα επιστρέφει στην τετράδα του κόσμου μετά το 2011, όταν κατέκτησε τον τίτλο στη Σανγκάη.

Παρά την αποβολή της Έλενας Ξενάκη από τη δεύτερη περίοδο, η ομάδα επέδειξε εξαιρετική απόδοση, με κορυφαία επίδοση από την Ειρήνη Νίνου, η οποία σημείωσε πέντε γκολ.

Στον ημιτελικό της Τετάρτης, η εθνική ομάδα θα αντιμετωπίσει την Ουγγαρία, ενώ η Ιταλία θα αναμετρηθεί με τον Καναδά στους αγώνες κατάταξης.

Τα οκτάλεπτα: 0-3, 3-4, 4-4, 5-3

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΙΤΑΛΙΑ (Κάρλο Σίλιπο): Κοντορέλι, Ταμπάνι 2, Γκαλάρντι 1, Αβένιο 1, Τζουστίνι 2, Μπετίνι 2, Πικότσι 3, Μπιανκόνι, Παλμιέρι, Μαρλέτα, Κοκιέρε 1, Βιακάβα, Μπαντσέλι.

ΕΛΛΑΔΑ (Αλεξία Καμμένου): Διαμαντοπούλου, Ελευθ. Πλευρίτου 2, Χυδηριώτη, Ελευθεριάδου 1, Μαργ. Πλευρίτου 2, Ξενάκη, Ασημάκη, Πάτρα 1, Νίνου 5, Β. Πλευρίτου 1, Γιαννοπούλου, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Σταματοπούλου.

Exit mobile version