Ο καιρός σήμερα, Τετάρτη 14/2/2024

Ο καιρός σήμερα, Τετάρτη 14/2/2024

Σήμερα, Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2024, αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές στην Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, το Αιγαίο, την Εύβοια, την Ανατολική Στερεά, και την Πελοπόννησο. Στο Αιγαίο αναμένονται τοπικές καταιγίδες, ενώ προβλέπονται πρόσκαιρες και τοπικές χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, πάνω από τα 1.300 μέτρα περίπου. Τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν σταδιακά κατά τις βραδινές ώρες, εκτός από την Κρήτη, όπου αναμένεται να διατηρηθούν.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -3 έως 11 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -1 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο από -3 έως 15 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη Θεσσαλία από -2 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα Επτάνησα από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 6 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στις Κυκλάδες, στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη, οι θερμοκρασίες αναμένεται να κυμανθούν από 8 έως 16-17 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από βόρειες γενικά διευθύνσεις, με εντάσεις έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ.

Στην Αττική, αναμένονται τοπικές νεφώσεις με τοπικές βροχές, κυρίως στα βόρεια και ανατολικά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές γενικά διευθύνσεις έως 3-4 μποφόρ, και πρόσκαιρα στα ανατολικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί από 8 έως 13 βαθμούς Κελσίου, εκτός από τα βόρεια και ανατολικά του νομού, όπου θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη, αναμένονται παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις έως 4-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Exit mobile version