Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ντόχα: Χάλκινο μετάλλιο στα 100μ. ύπτιο ο Απόστολος Χρήστου – Τέταρτος ο Μακρυγιάννης

Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ντόχα: Χάλκινο μετάλλιο στα 100μ. ύπτιο ο Απόστολος Χρήστου – Τέταρτος ο Μακρυγιάννης

Η ελληνική κολύμβηση σημείωσε μια μεγάλη επιτυχία στο παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου στη Ντόχα, καθώς ο Απόστολος Χρήστου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 100μ ύπτιο με εντυπωσιακή εμφάνιση, με χρόνο 53,36 δευτερόλεπτα. Στον ίδιο αγώνα, ο Ευάγγελος Μακρυγιάννης τερμάτισε στην τέταρτη θέση, κάνοντας εντυπωσιακό πλασάρισμα με χρόνο 53,38 δευτερόλεπτα.

Για τον Απόστολο Χρήστου, αυτό το μετάλλιο σηματοδοτεί την πρώτη επιτυχία της Ελλάδας στην κολύμβηση σε παγκόσμιο πρωτάθλημα στη Ντόχα. Είναι το πρώτο μετάλλιο του σε παγκόσμιο επίπεδο και το τρίτο για την Ελλάδα στην ιστορία των παγκόσμιων πρωταθλημάτων, μετά το χρυσό του Άρη Γρηγοριάδη το 2005 και το ασημένιο του Κρίστιαν Γκολομέεβ το 2019.

Ο Χρήστου εξέφρασε τη χαρά του για το μετάλλιο, επισημαίνοντας ότι: «Σημασία σήμερα έχει το μετάλλιο που κυνηγούσα από το Καζάν το 2-15 και όχι ο χρόνος».

Συνολικά, αυτή ήταν η έβδομη φορά που ο Χρήστου κατέκτησε μετάλλιο σε μεγάλες διοργανώσεις, ενώ ο Μακρυγιάννης έκανε μια εντυπωσιακή εμφάνιση στον πρώτο του τελικό σε παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Exit mobile version