Ισραήλ: Θα εξαπολύσει επίθεση στη Ράφα

Ισραήλ: Θα εξαπολύσει επίθεση στη Ράφα

Η κυβέρνηση του Ισραήλ επιμένει στην πρόθεσή της να προβεί σε μια επιχείρηση μεγάλης κλίμακας στη Ράφα, όπου έχει εγκατασταθεί ένας μεγάλος αριθμός εκτοπισμένων Παλαιστινίων. Αυτή η ανακοίνωση προκαλεί εντάσεις στη διεθνή κοινότητα, καθώς οι διαπραγματεύσεις για την κήρυξη ανακωχής στη Λωρίδα της Γάζας βρίσκονται πλέον σε δεύτερη μοίρα.

Εν τω μεταξύ, ο ισραηλινός στρατός πραγματοποίησε επιθέσεις στον νότιο Λίβανο την Τετάρτη, σκοτώνοντας τουλάχιστον εννέα άτομα, ως αντίποινα στη ρουκέτα που σκότωσε έναν ισραηλινό στρατιώτη.

Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου του Ισραήλ απειλεί με μια “ισχυρή επίθεση” εναντίον της Χεζμπολά, του σιιτικού κινήματος στο Λίβανο που συνδέεται με το Ιράν και τη Χαμάς.

Η κατάσταση επικεντρώνεται στη νότια Λωρίδα της Γάζας, ειδικότερα στη Χαν Γιούνις, όπου χιλιάδες εκτοπισμένοι ζητούν καταφύγιο στο νοσοκομείο Νάσερ, το οποίο ωστόσο περικυκλώνεται. Οι επιθέσεις συνεχίζονται στη Ράφα, στα σύνορα με την Αίγυπτο, ενώ περίπου 1,4 εκατομμύριο άνθρωποι, δηλαδή το μεγαλύτερος μέρο του πληθυσμού της περιοχής, βρίσκονται σε απόγνωση λόγω των ανακοινώσεων του ισραηλινού πρωθυπουργού Νετανιάχου.

Exit mobile version