Ο καιρός σήμερα, Παρασκευή 16/2/2024

Ο καιρός σήμερα, Παρασκευή 16/2/2024

Σήμερα, Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2024, προβλέπονται νεφώσεις στα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας, με την πιο έντονη βροχή να εστιάζεται κυρίως στην Κρήτη. Επιπλέον, αναμένονται τοπικές βροχές στις Σποράδες, την Εύβοια, Βοιωτία, Αττική, Κυκλάδες και Δωδεκάνησα. Τοπικές καταιγίδες θα σημειωθούν στο Νότιο Αιγαίο και στην Κρήτη. Οι βροχές στην Κρήτη αναμένεται να είναι έντονες, κυρίως τις πρωινές ώρες, ενώ εξασθένηση του καιρικού φαινομένου προβλέπεται σταδιακή έως τις βραδινές ώρες, με εξαίρεση την Κρήτη, όπου οι καιρικές συνθήκες θα παραμείνουν ασταθείς, αλλά με λιγότερη ένταση.

Η θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -5 έως 10 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -4 έως 15 βαθμούς Κελσίου, στην Ήπειρο από -2 έως 15 βαθμούς Κελσίου, στη Θεσσαλία από -2 έως 13 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -1 έως 16 βαθμούς Κελσίου, στα Επτάνησα από 3 έως 15 βαθμούς Κελσίου, στα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου από 4 έως 12 βαθμούς Κελσίου και στις Κυκλάδες, στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη από 6 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο αναμένεται να πνέουν αρχικά από βόρειες γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 6-7 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση κατά τις βραδινές ώρες, ενώ στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 3 μποφόρ.

Στην Αττική, αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές στα βόρεια του νομού έως τις μεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες γενικά διευθύνσεις αρχικά με εντάσεις έως 3-4 μποφόρ, ενώ στα ανατολικά του νομού αναμένεται να φτάσουν έως 5-6 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από τις απογευματινές ώρες. Όσον αφορά τη θερμοκρασία, αναμένεται να κυμανθεί από 8 έως 13 βαθμούς Κελσίου, με μικρή πτώση στα βόρεια και ανατολικά του νομού.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με τους ανέμους να πνέουν αρχικά από βορειοδυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 3 μποφόρ, ενώ από τις απογευματινές ώρες αναμένεται να προέρχονται από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Exit mobile version