Παγκόσμιο πρωτάθλημα στο πόλο ανδρών: Μαυροβούνιο – Ελλάδα 13-14 στα πέναλτι

Παγκόσμιο πρωτάθλημα στο πόλο ανδρών: Μαυροβούνιο – Ελλάδα 13-14 στα πέναλτι

Η εθνική ομάδα πόλο των ανδρών έβγαλε αντίδραση μετά την ήττα από την Ιταλία στα προημιτελικά του παγκοσμίου πρωταθλήματος και επικράτησε του Μαυροβουνίου με 14-13 στα πέναλτι, σε έναν αγώνα για τις θέσεις 5-8.

Η εθνική ομάδα τώρα θα διεκδικήσει την πέμπτη θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου, αντιμετωπίζοντας τον νικητή του ζευγαριού Ουγγαρία-Σερβία. Παρόλο που η ομάδα είχε βλέψεις για ένα μετάλλιο, η οριακή ήττα από την Ιταλία στα προημιτελικά την έφερε σε αυτήν τη θέση.

Ο προπονητής Θοδωρής Βλάχος και η ομάδα του θα παλέψουν για την καλύτερη δυνατή θέση και έπειτα θα επικεντρωθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισίου, όπου ελπίζουν να κατακτήσουν μετάλλιο.

Σχετικά με το παιχνίδι με το Μαυροβούνιο, μετά από μία μεγάλη μάχη, η κανονική διάρκεια βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες 10-10. Η ελληνική ομάδα είχε το προβάδισμα, αλλά και πάλι δέχθηκε γκολ στο φινάλε, με τους Μαυροβούνιους να ισοφαρίζουν και να οδηγούν τον αγώνα στα πέναλτι.

Εκεί, οι Έλληνες πολίστες εμφανίστηκαν πιο ψύχραιμοι και κατάφεραν να κερδίσουν.

Τα οκτάλεπτα (με πρώτο το τυπικά γηπεδούχο Μαυροβούνιο): 2-2, 3-4, 1-2, 4-2.
Στα πέναλτι: 3-4

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ (Βλάντιμιρ Γκοϊκοβιτς): Λάζοβιτς, Μπργκούλιαν 1, Πέρκοβιτς 1, Μάτσιτς, Πόπαντιτς 1, Βίντοβιτς 1, Τζ. Ράντοβιτς 3, Σπάιτς 1, Μάτκοβιτς 1, Β. Ράντοβιτς 1, Τεσάνοβιτς, Μρσιτς 2, Βούγιοβιτς 1.
ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 1, Σκουμπάκης 2, Γκιουβέτσης 1, Φουντούλης 2, Παπαναστασίου, Γκίλλας 1, Κάκαρης 3, Νικολαϊδης 1, Βλαχόπουλος 2, Τζωρτζάτος, Καλογερόπουλος, Παπανικολάου 1.

Exit mobile version