Ο καιρός σήμερα, Σάββατο 17/2/2024

Ο καιρός σήμερα, Σάββατο 17/2/2024

Σήμερα, Σάββατο 17 Φεβρουαρίου, αναμένεται να παρουσιαστούν νεφώσεις στα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας, συνοδευόμενες από τοπικές και ασθενείς βροχές στις Σποράδες, Ανατολική Μαγνησία, την Εύβοια, την Βοιωτία, την Βόρεια Αττική, τα νοτιότερα τμήματα της Πελοποννήσου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Αναμένεται μια σταδιακή εξάσθενιση των φαινομένων κατά τις βραδινές ώρες σε περισσότερες περιοχές, ενώ στην Κρήτη οι καιρικές συνθήκες θα παραμείνουν τοπικά ασθενείς. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένεται γενικά αίθριος καιρός.

Η θερμοκρασία, αναμένεται να κυμανθεί: στη Δυτική Μακεδονία από -4 έως 11 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -3 έως 15 βαθμούς Κελσίου, στην Ήπειρο από -2 έως 15 βαθμούς Κελσίου, στη Θεσσαλία από -3 έως 14 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -2 έως 15 βαθμούς Κελσίου, στα Επτάνησα από 2 έως 14 βαθμούς Κελσίου, στα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου από 3 έως 11 βαθμούς Κελσίου, και στις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη από 5 έως 15-16 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο αναμένεται να πνέουν από βόρειες κατευθύνσεις με ένταση έως 6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από βορειοδυτικές κατευθύνσεις με ένταση έως 3 και τοπικά 4 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές στα βόρεια της περιοχής έως τις μεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες κατευθύνσεις με ένταση έως 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 14-15 βαθμούς Κελσίου, με χαμηλότερες τιμές έως 2-3 βαθμούς στα βόρεια και ανατολικά της περιοχής.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με άνεμους που θα πνέουν από διάφορες κατευθύνσεις με ένταση έως 2 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Exit mobile version