Μινεσότα: Ένοπλος σκότωσε 2 αστυνομικούς και έναν τραυματιοφορέα

Μινεσότα: Ένοπλος σκότωσε 2 αστυνομικούς και έναν τραυματιοφορέα

Την προηγούμενη Κυριακή το πρωί στην πολιτεία του Μινεσότα στις Ηνωμένες Πολιτείες, δύο αστυνομικοί και ένα μέλος υπηρεσίας πρώτων βοηθειών έχασαν τη ζωή τους από πυρά, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές.

Ο δράστης, του οποίου τα στοιχεία δεν έχουν δημοσιοποιηθεί, είναι νεκρός, ενώ επτά παιδιά, ηλικίας μεταξύ 2 και 15 ετών, ευτυχώς διασώθηκαν, ανέφεραν οι αρχές της πολιτείας.

Οι αστυνομικοί, και οι δύο 27 ετών, καθώς και το μέλος των πρώτων βοηθειών, 40 ετών, κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν μια κατάσταση οικογενειακής βίας σε ένα σπίτι στην πόλη Μπέρνσβιλ, νότια της Μινεάπολης, όπου, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της πολιτείας Μινεσότα, Τιμ Ουόλτς, “η οικογένεια βρισκόταν σε κίνδυνο”.

Ο κ. Ουόλτς δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι το περιστατικό “συγκλονίζει τις καρδιές μας”, ενώ εξέφρασε τη λύπη του για τις απώλειες.

Ένας τρίτος αστυνομικός, ο οποίος τραυματίστηκε από πυρά, νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Η επείγουσα κλήση έγινε την Κυριακή περίπου στις 01:50 τα ξημερώματα από ένα σπίτι στη Μπέρνσβιλ όπου ένοπλος είχε κλειστεί “μαζί με μέλη της οικογένειάς του”, ανέφερε ο αξιωματικός της αστυνομίας του Μινεσότα, Ντρου Έβανς.

Οι αρχές ξεκίνησαν διαπραγματεύσεις με τον ένοπλο μέχρι που αυτός άνοιξε πυρ από το σπίτι. Τουλάχιστον ένας αστυνομικός τραυματίστηκε από πυρά στο εσωτερικό του σπιτιού, σύμφωνα με τον κ. Έβανς.

Εικόνες που μεταδόθηκαν από το τηλεοπτικό δίκτυο CBS δείχνουν ένα θωρακισμένο αστυνομικό όχημα με τουλάχιστον επτά σφαίρες στο παρμπρίζ.

Exit mobile version