Ο καιρός σήμερα, Τρίτη 20/2/2024

Ο καιρός σήμερα, Τρίτη 20/2/2024

Για σήμερα Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2024, προβλέπονται λίγες νεφώσεις με περιοδική αύξηση, ενώ τοπικές βροχές αναμένονται στη μεγαλύτερη μέρος της ηπειρωτικής χώρας, στο Ιόνιο και στην Κρήτη. Οι βροχές αναμένεται να ενταθούν προσωρινά μετά το μεσημέρι στην Πελοπόννησο, την Κρήτη, την Κεντρική Στερεά, και το Κεντρικό Ιόνιο. Επιπλέον, αναμένεται τοπικά περιορισμένη ορατότητα κυρίως κατά τις βραδινές και πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί από 1 έως 13 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (0 έως 9 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία), 4 έως 15 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 8 έως 17 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (1 έως 13 βαθμούς στην Ήπειρο), 9 έως 16 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 7 έως 14 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και από 12 έως 15 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι αναμένεται να πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις, ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από νοτιοανατολικές διευθύνσεις, ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ και μετά το απόγευμα τοπικά μέτριοι 5 μποφόρ.

Στην Αττική, αναμένονται ελάχιστες νεφώσεις με πιθανότητα τοπικής βροχής, ενώ οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου, χαμηλότερες κατά 3-4 βαθμούς στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, ασθενείς και πρόσκαιρα στα ανατολικά σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη, αναμένονται νεφώσεις με πιθανότητα παροδικών τοπικών βροχών, με θερμοκρασία από 7 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς από μεταβλητές διευθύνσεις.

Exit mobile version