Συνέντευξη Μητσοτάκη στον STAR: Ελιγμοί για την κινητοποίηση των αγροτών – «Το συλλαλητήριο, μετά τρακτέρ, στο Σύνταγμα είναι όπλο στις διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε. για τη νέα Κ.Α.Π.»

Συνέντευξη Μητσοτάκη στον STAR: Ελιγμοί για την κινητοποίηση των αγροτών - «Το συλλαλητήριο, μετά τρακτέρ, στο Σύνταγμα είναι όπλο στις διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε. για τη νέα Κ.Α.Π.»

Ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης πραγματοποίησε μία θεαματική στροφή χθες, καθώς αποφάσισε να υιοθετήσει μια διαφορετική στάση έναντι του αγροτικού συλλαλητηρίου στο κέντρο της Αθήνας, πραγματοποιείται σήμερα με την στήριξη φοιτητών και επαγγελματικών φορέων.

Ενώ πριν από λίγες μέρες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, είχε ανακοινώσει ότι η κυβέρνηση απαγορεύει την κατάβαση των τρακτέρ στην Αθήνα, ο πρωθυπουργός στη χθεσινή του συνέντευξη στο Star TV, προκειμένου να αποφύγει την ευθεία αντιπαράθεση με τους αγρότες, άλλαξε πλεύση, ενσωματώνοντας δήθεν το συλλαλητήριο στη στρατηγική του για τις διαπραγματεύσεις της ΕΕ για τη νέα Κοινή Γεωργική Πολιτική (ΚΓΠ).

Αναφέροντας ότι συζήτησε το θέμα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και έφτασαν στην απόφαση να επιτραπεί η παρουσία των τρακτέρ στο κέντρο της Αθήνας, ο Μητσοτάκης εξέφρασε κατανόηση για τις ενέργειες των αγροτών, καθώς πολλές κοινωνικές ομάδες διαδηλώνουν εκεί.

Τέλος, επεσήμανε τη σημασία της επικοινωνίας με την αστυνομία για τη διασφάλιση της ομαλής διεξαγωγής των κινητοποιήσεων, ενώ επισήμανε ότι αυτές αποτελούν ένα μέσο πίεσης κατά τις διαπραγματεύσεις της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

Exit mobile version