Αγρότες: Φεύγουν συντεταγμένα από το «μπλόκο» στο Σύνταγμα – Προγραμματίζονται νέες κινητοποιήσεις

Αγρότες: Φεύγουν συντεταγμένα από το «μπλόκο» στο Σύνταγμα - Προγραμματίζονται νέες κινητοποιήσεις

Χθες το βράδυ, αγρότες από όλη την Ελλάδα έφτασαν στο Σύνταγμα με τα τρακτέρ τους και διανυκτέρευσαν εκεί, ζητώντας πρόσθετα μέτρα στήριξης από την κυβέρνηση.

Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν πάνω από 6.000 αγρότες από διάφορες περιοχές της χώρας.

Στα συνθήματά τους επικράτησε η σημασία του πρωτογενούς τομέα για την ελληνική κοινωνία και η επαγγελματική τους επιβίωση.

Οι αγρότες πραγματοποίησαν ένα μεγάλο συλλαλητήριο, κορυφώνοντας τις κινητοποιήσεις τους, μετά από περίπου ένα μήνα στα μπλόκα. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, θα παραμείνουν στο Σύνταγμα έως σήμερα το πρωί, οπότε και θα αρχίσουν να αποχωρούν σταδιακά και οργανωμένα, όπως ήταν και η προσέλευσή τους στην Αθήνα.

Ωστόσο, υπήρχαν και κάποιες φωνές που ήθελαν να παραμείνουν τα τρακτέρ έξω από τη Βουλή μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους. Ωστόσο, ο κ. Ρίζος Μαρούδας, μέλος της συντονιστικής επιτροπής των μπλόκων, ανέφερε ότι στα μπλόκα θα αποφασιστεί η περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεων. Μπορεί να υπάρξουν αποκλεισμοί δρόμων ή άλλες μορφές κινητοποίησης. Αυτή η δυναμική, όπως χαρακτηριστικά είπε, είναι η απάντηση που έδωσαν οι αγρότες με τη μαζική τους κάθοδο στην πρωτεύουσα, ελπίζοντας ότι το μήνυμα θα είχε ληφθεί και θα δοθούν ουσιαστικές λύσεις.

Την Πέμπτη θα πραγματοποιηθούν γενικές συνελεύσεις στα μπλόκα, όπου οι αγρότες θα ενημερωθούν για τα αποτελέσματα του συλλαλητηρίου και στη συνέχεια θα ληφθούν αποφάσεις για το μέλλον των κινητοποιήσεων.

Exit mobile version