Ερυθρά Θάλασσα: Φορτηγό πλοίο δέχθηκε ισχυρό χτύπημα των Χούθι – Κινδυνεύει με βύθιση

Ερυθρά Θάλασσα: Φορτηγό πλοίο δέχθηκε ισχυρό χτύπημα των Χούθι - Κινδυνεύει με βύθιση

Νέα επίθεση σε εμπορικό πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα από τους Χούθι. Σύμφωνα με αναφορές από βρετανικές αρχές, το πλήρωμα εγκατέλειψε το φορτηγό πλοίο Rubymar, το οποίο είναι κατασκευασμένο το 1997 και φέρει σημαία του Μπελίζ, με έδρα εταιρεία στο Ηνωμένο Βασίλειο και υπό διαχείριση ναυτιλιακής στο Λίβανο, μετά την επίθεση με πυραύλους από τους Χούθι στη Υεμένη.

Είναι η πρώτη φορά που λαμβάνει χώρα μια τόσο εκτεταμένη επίθεση μετά τις αρχές Νοεμβρίου, όταν οι Χούθι άρχισαν τις επιθέσεις κατά εμπορικών πλοίων. Σύμφωνα με τον στρατιωτικό εκπρόσωπο των Χούθι, Yahya Sarea, το Rubymar αντιμετωπίζει σοβαρές ζημιές και αντιμετωπίζει τον κίνδυνο βύθισης.

Οι βρετανικές αρχές του UKMTO ανέφεραν ότι η επίθεση συνέβη γύρω στις 22:00 ώρα Ελλάδας την Κυριακή, 35 ναυτικά μίλια νότια της Al Mukha στην Υεμένη. Το πλοίο βρίσκεται αγκυροβολημένο στο Στενό Μπαμπ ελ Μαντέμπ, με στρατιωτικές αρχές να παρέχουν βοήθεια στο σημείο.

Αυτή η επίθεση προέρχεται μετά από ανακοίνωση της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ ότι πραγματοποίησε πέντε πλήγματα “αυτοάμυνας” σε περιοχές της Υεμένης που ελέγχονται από τους Χούθι, θεωρώντας τις ως άμεση απειλή για τις ναυτικές δυνάμεις και την εμπορική ναυτιλία στην περιοχή.

Exit mobile version