Εξεταστική Επιτροπή για Τέμπη: Αποχώρησε η αντιπολίτευση – Καταγγέλλει «γαλάζιες» μεθοδεύσεις

Εξεταστική Επιτροπή για Τέμπη: Αποχώρησε η αντιπολίτευση - Καταγγέλλει «γαλάζιες» μεθοδεύσεις

ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, Νέα Αριστερά, Ελληνική Λύση και Σπαρτιάτες ανακοίνωσαν την απόσυρσή τους από την Εξεταστική Επιτροπή για τα Τέμπη, καταγγέλλοντας προσπάθεια συγκάλυψης από την κυβερνώσα πλειοψηφία. Η καταγγελία επικεντρώνεται στην καθυστέρηση αποστολής της δικογραφίας από την Εισαγγελία στην Επιτροπή και την άρνηση νέων κλήσεων μαρτύρων, όπως είχαν ζητήσει.

Παρά την καταγγελία, η Νίκη δήλωσε ότι θα παραμείνει στην Επιτροπή, διευκρινίζοντας παράλληλα τη δέσμευσή της να εξερευνήσει την αλήθεια, ενώ κατήγγειλε την τακτική της Νέας Δημοκρατίας.

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Διονύσης Καλαματιανός, εξέφρασε λύπη για την προσπάθεια κλεισίματος της Επιτροπής χωρίς δικογραφία και ανακοίνωσε την απόσυρση του κόμματος, καταγγέλλοντας παράλληλα προσπάθεια συγκάλυψης.

Επίσης, το ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την Επιτροπή, καταγγέλλοντας την κυβερνητική πλειοψηφία για απροκάλυπτη μεθοδευμένη συγκάλυψη.

Η ένταση ανέβηκε όταν ο πρόεδρος της Επιτροπής, Δημήτρης Μαρκόπουλος, κατηγόρησε τον εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλη Κόκκαλη, για εξωθεσμική λειτουργία και διαρροή απαντήσεων της Εισαγγελίας, ενώ ο τελευταίος απάντησε κατηγορώντας την κυβερνητική πλειοψηφία για προσπάθεια βιαστικού κλεισίματος της Επιτροπής.

Exit mobile version