Νεκρός βρέθηκε Ρώσος πιλότος που είχε αυτομολήσει στην Ουκρανία και βρήκε καταφύγιο στην Ισπανία – Τον γάζωσαν με σφαίρες

Νεκρός βρέθηκε Ρώσος πιλότος που είχε αυτομολήσει στην Ουκρανία και βρήκε καταφύγιο στην Ισπανία - Τον γάζωσαν με σφαίρες

Ο ρώσος πιλότος Μαξίμ Κουζμίνοφ, ο οποίος αυτομόλησε στην Ουκρανία με ένα ελικόπτερο τον περασμένο Αύγουστο, βρέθηκε νεκρός σε υπόγειο γκαράζ στην Ισπανία, χτυπημένος με πολλές σφαίρες. Η είδηση μεταδόθηκε από ουκρανικά και ισπανικά μέσα ενημέρωσης.

Το πτώμα που βρέθηκε στην πόλη Βιγιαχογιόσα, κοντά στο Αλικάντε της Ισπανίας, αναγνωρίστηκε ως του Μαξίμ Κουζμίνοφ. Είχε αυτομολήσει με ελικόπτερο, ένα Mi-8, στην Ουκρανία και ζούσε στην Ισπανία με ουκρανικό διαβατήριο και διαφορετικό όνομα.

Η ουκρανική υπηρεσία πληροφοριών του στρατού GUR επιβεβαίωσε τον θάνατό του, αλλά δεν διευκρίνισε τα αίτια του θανάτου. Ωστόσο, δημοσιεύματα αναφέρουν ότι το πτώμα είχε τραύματα από σφαίρες.

Πηγές από την ισπανική αστυνομία και τη χωροφυλακή ανέφεραν ότι το θύμα ενδεχομένως χρησιμοποιούσε ψεύτικη ταυτότητα.

Η αυτομόληση του Κουζμίνοφ στην Ουκρανία είχε παρουσιαστεί ως μεγάλη επιτυχία για το Κίεβο, με την ουκρανική υπηρεσία πληροφοριών να επιβεβαιώνει ότι είχε ενθαρρύνει τον πιλότο να αυτομολήσει.

Exit mobile version