Ο καιρός σήμερα, Τετάρτη 21/2/2024

Ο καιρός σήμερα, Τετάρτη 21/2/2024

Για σήμερα, Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024, αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Ειδικότερα, προβλέπονται τοπικές βροχές στο μεγαλύτερο τμήμα της Πελοποννήσου, στα Επτάνησα, στα ορεινά της Ηπείρου και της Κρήτης, καθώς και στη Στερεά Ελλάδα. Ο καιρός θα είναι άστατος και στις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές, ενώ στη Δυτική Μακεδονία αναμένονται τοπικές χιονοπτώσεις ή χιονόνερο σε χαμηλά υψόμετρα. Επίσης, είναι πιθανό να σημειωθεί τοπικά περιορισμένη ορατότητα κατά τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί στην Βόρεια Ελλάδα από 1 έως 14 βαθμούς Κελσίου, με εξαίρεση τη Δυτική Μακεδονία όπου θα κυμανθεί από -1 έως 10 βαθμούς. Στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα μεταξύ 3 και 14 βαθμών Κελσίου. Στη Δυτική Ελλάδα 5 έως 15 βαθμοί Κελσίου, με την Ήπειρο να κυμαίνεται από 1 έως 15 βαθμούς. Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 16 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 7 έως 14 βαθμούς και στα Δωδεκάνησα από 10 έως 15 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο αναμένονται από βόρειες διευθύνσεις, ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ από νοτιοανατολικές διευθύνσεις, με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα.

Στην Αττική, αναμένονται λίγες νεφώσεις με πιθανότητα τοπικής βροχής, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, αναμένονται νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με πιθανότητα παροδικών τοπικών βροχών το απόγευμα, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Exit mobile version