Ο καιρός σήμερα, Πέμπτη 22/2/2024

Ο καιρός σήμερα, Πέμπτη 22/2/2024

Για σήμερα, Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024, αναμένονται νεφώσεις με παροδικά αυξημένες εκδηλώσεις στην Πελοπόννησο, τα Νότια Επτάνησα και τα ορεινά της Κρήτης, με πιθανότητα τοπικών βροχών. Επίσης, παροδικά ασθενείς βροχές μπορεί να σημειωθούν και στη Θράκη κατά τις πρωινές ώρες. Κατά τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες, η ορατότητα μπορεί να είναι τοπικά περιορισμένη, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί από 1 έως 16 βαθμούς Κελσίου στη Βόρεια Ελλάδα (με τη Δυτική Μακεδονία να κυμαίνεται από -1 έως 12 βαθμούς), 3 έως 16 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 5 έως 17 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (με την Ήπειρο να κυμαίνεται από 1 έως 15 βαθμούς), 7 έως 16 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 7 έως 14 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και από 10 έως 15 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι αναμένεται να πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι, φτάνοντας τα 3-4 μποφόρ στο Αιγαίο και τοπικά το βράδυ έως 5 μποφόρ στο Κεντρικό Αιγαίο. Στο Νότιο Ιόνιο, οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις έως μέτριοι 5 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα.

Στην Αττική, αναμένονται λίγες νεφώσεις με πιθανότητα ασθενούς βροχής το πρωί στα δυτικά και βόρεια ορεινά. Η θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς και από το απόγευμα στα ανατολικά έως σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη, αναμένονται λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς από μεταβλητές διευθύνσεις.

Exit mobile version