Ολοκληρώθηκε η αποχώρηση των τρακτέρ από την Αθήνα – Άνοιξαν οι δρόμοι

Ολοκληρώθηκε η αποχώρηση των τρακτέρ από την Αθήνα - Άνοιξαν οι δρόμοι

Λίγο πριν τις 11 χθες το πρωί, οι αγρότες που είχαν διανυκτερεύσει στην πλατεία Συντάγματος μετά το αγροτικό συλλαλητήριο, ξανάβαλαν μπρος τα τρακτέρ τους. Αναχώρησαν για την επιστροφή τους, σχεδιάζοντας να συναντηθούν ξανά στα μπλόκα, όπου θα αποφασίσουν για τη συνέχεια των κινητοποιήσεών τους. Περίπου στις 12 το μεσημέρι, η πλατεία Συντάγματος ανοίχτηκε ξανά και οι δρόμοι που είχαν κλείσει δόθηκαν στην κυκλοφορία.

Τα τρακτέρ, λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι, κινήθηκαν στην εθνική Αθηνών-Λαμίας, καταλαμβάνοντας την αριστερή λωρίδα και προκαλώντας κίνηση στην περιοχή.

Το συλλαλητήριο δεν περιορίστηκε μόνο στα τρακτέρ, αλλά είχε και έντονο παλμό, με πανό και συνθήματα που αντικατοπτρίζουν την ανησυχία για την επιβίωση τους και τη σημασία του γεωργικού τομέα για την κοινωνία. Οι συμμετέχοντες φώναζαν συνθήματα όπως «χωρίς εμάς, τί θα φας;», «μείωση του κόστους παραγωγής σημαίνει μείωση των τιμών στα ράφια» και «no farmers, no food, no future», επισημαίνοντας τη σημασία της γεωργίας και των αγροτών για τη διατήρηση της τροφικής ασφάλειας και της οικονομικής βιωσιμότητας. Οι αγροτικές κινητοποιήσεις αποτελούν φαινόμενο που εκδηλώνεται σε ολόκληρη την Ευρώπη, αντιδρώντας στις νέες πολιτικές της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής.

Exit mobile version