ΣΥΡΙΖΑ: Ξεκινά σήμερα το έκτακτο συνέδριο

ΣΥΡΙΖΑ: Ξεκινά σήμερα το έκτακτο συνέδριο

Στο πλαίσιο των έντονων εσωκομματικών αντιθέσεων που έχουν παρουσιαστεί τις τελευταίες 24 ώρες στον ΣΥΡΙΖΑ, ξεκινά σήμερα το Έκτακτο Συνέδριο του κόμματος. Πρόκειται για μια πολιτική διαδικασία για την οποία υπάρχουν πολλά ερωτήματα και αναμένεται να απαντηθούν έως την Κυριακή το απόγευμα, όταν θα διεξαχθούν οι ψηφοφορίες για το κείμενο θέσεων και πολιτικής απόφασης του συνεδρίου, καθώς και για την εκλογή νέας Επιτροπής Δεοντολογίας και Εξελεγκτικής Επιτροπής.

Η ηγεσία του κόμματος ελπίζει ότι το συνέδριο θα δώσει τον κατάλληλο ώθηση για την προεκλογική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ προς τις ευρωεκλογές του Ιουνίου. Αναμένεται ότι αυτή η εκλογική δοκιμασία θα αποτελέσει ένα σημείο καμπής για τις εσωκομματικές εξελίξεις.

Ένα από τα κύρια πολιτικά ερωτήματα για τη συνεδριακή διαδικασία είναι το τί θα κάνει ο πρώην πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας. Αν και πιθανότατα θα παραβρεθεί στο συνέδριο, δεν είναι γνωστό αν σκοπεύει να μιλήσει στη διαδικασία. Η τοποθέτησή του μπορεί να έχει σημαντική επίδραση στο εσωτερικό πολιτικό τοπίο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Άλλο ένα ερώτημα αφορά τον νυν πρόεδρο του κόμματος, Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος αναμένεται να ανοίξει τη συνεδρίαση σήμερα το απόγευμα. Θα αξιοποιήσει τη συνεδριακή διαδικασία για να θέσει πολιτικούς προβληματισμούς ανάλογους με αυτούς που έχει εκφράσει πρόσφατα;

Τέλος, αναμένεται με ενδιαφέρον ο διάλογος επί των πολιτικών προτάσεων που έχουν κατατεθεί, όπως η πολιτική πλατφόρμα του Διονύση Τεμπονέρα για το “Μέτωπο Δημοκρατίας” και η πρόταση των Κώστα Ζαχαριάδη – Γιάννη Ραγκούση και Θανάση Θεοχαρόπουλου. Επιπλέον, θα εξεταστούν οι κινήσεις και η στάση των εσωτερικών “ομάδων” στο ΣΥΡΙΖΑ.

Exit mobile version