Ισραήλ: Νέοι βομβαρδισμοί στη Ράφα

Ισραήλ: Νέοι βομβαρδισμοί στη Ράφα

Νέοι αεροπορικοί βομβαρδισμοί από τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις κλονίζουν τη Ράφα, το νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, σύμφωνα με όσα κατέγραψε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου. Ταυτόχρονα, στο Κάιρο, συνεχίζονται οι δύσκολες διαπραγματεύσεις με στόχο μια δεύτερη κατάπαυση του πυρός μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς στη μικρή αυτή περιοχή.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, η ισραηλινή αεροπορία πραγματοποίησε περίπου δέκα βομβαρδισμούς στη Ράφα. Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί κανένας ακριβής απολογισμός θυμάτων.

Ενώ οι περίπου 2,2 εκατομμύρια άνθρωποι που ζουν στη Γάζα κινδυνεύουν από λιμοκτονία, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, οργανώσεις βοήθειας αναφέρουν ότι οι εγκαταστάσεις τους έχουν βομβαρδιστεί.

Η Ράφα αποτελεί το «τελευταίο οχυρό» της Χαμάς, όπως το χαρακτήρισε ο ίδιος ο ισραηλινός πρωθυπουργός, κ. Μπενιαμίν Νετανιάχου. Παρά τις διεθνείς κατακραυγές, δηλώνει αποφασισμένος να εξακολουθήσει τις επιθέσεις εναντίον της πόλης με στόχο να καταστείλει το παλαιστινιακό ισλαμικό κίνημα και να απελευθερώσει τους ομήρους που εξακολουθούν να κρατούνται.

Σχεδόν 1,5 εκατομμύριο Παλαιστίνιοι, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, ο μισός και πλέον πληθυσμός της περιοχής (περίπου 2,4 εκατομμύρια άτομα), έχουν βρει καταφύγιο στη Ράφα, κοντά στα σύνορα με την Αίγυπτο.

Exit mobile version