Μεξικό: Σύγκρουση μεταξύ συμμοριών με τουλάχιστον 12 νεκρούς

Μεξικό: Σύγκρουση μεταξύ συμμοριών με τουλάχιστον 12 νεκρούς

Τουλάχιστον δώδεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε σύγκρουση συμμοριών του οργανωμένου εγκλήματος στην πολιτεία Γκερέρο του Μεξικού, όπως ανακοίνωσε προχθές ο πρόεδρος της χώρας, Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ.

Τα γεγονότα εκτυλίχθηκαν στο χωριό Λας Τούνας, όπου προχθές εντοπίστηκαν πέντε απανθρακωμένα πτώματα, σύμφωνα με την πολιτειακή εισαγγελία.

«Κάνουμε την υπόθεση, χωρίς να έχουμε όλες τις πληροφορίες στη διάθεσή μας ακόμη, πως πρόκειται για σύγκρουση μεταξύ συμμοριών εγκληματιών. Μέχρι στιγμής, έχουν επιβεβαιωθεί 12 θάνατοι», δήλωσε ο μεξικανός πρόεδρος κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχωρεί κάθε πρωί, χωρίς να διευκρινίσει αν στον απολογισμό αυτόν συμπεριλαμβάνονται τα πέντε πτώματα που βρέθηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας προχθές.

Σημείωσε ακόμη ότι η επιχείρηση των δυνάμεων επιβολής της τάξης συνεχίζεται στη δυσπρόσιτη περιοχή και ότι ανέμενε πως θα είναι διαθέσιμες περισσότερες πληροφορίες κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Σύμφωνα με μεξικανικά ΜΜΕ, συγκρούστηκαν μέλη των καρτέλ Λα Φαμίλια Μιτσοακάνα και Λος Τλάκος, σε ανταγωνισμό για τον έλεγχο της περιοχής, από όπου διέρχονται οδοί διακίνησης ναρκωτικών.

Exit mobile version