Ο καιρός σήμερα, Παρασκευή 23/2/2024

Ο καιρός σήμερα, Παρασκευή 23/2/2024

Για σήμερα, Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024, προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες και τοπικές βροχές στο μεγαλύτερο τμήμα της Ηπείρου και της Δυτικής Ελλάδας, στα Επτάνησα, στα ορεινά της Κρήτης, στη Θράκη και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Επιπλέον, αναμένεται τοπικά περιορισμένη ορατότητα κατά τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία, αναμένεται να κυμανθεί από 1 έως 16 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (με τη Δυτική Μακεδονία να παρουσιάζει θερμοκρασία από -1 έως 15 βαθμούς), από 3 έως 20 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, από 5 έως 19 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (ενώ στην Ήπειρο θα κυμανθεί από 1 έως 15 βαθμούς), από 7 έως 16 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, από 7 έως 17 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και από 10 έως 17 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι αναμένεται να πνέουν στο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι με τοπικά έως 5 μποφόρ, ενώ και στο Ιόνιο οι άνεμοι θα είναι σχεδόν μέτριοι.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις με πιθανότητα ασθενούς βροχής το απόγευμα στα βόρεια ορεινά. Η θερμοκρασία στην περιοχή αναμένεται να κυμανθεί από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια η θερμοκρασία θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη. Όσον αφορά στους ανέμους, αναμένεται να πνέουν από νότιες διευθύνσεις έως σχεδόν μέτριοι με ταχύτητα που φτάνει τους 4 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη, αναμένονται λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία στην περιοχή θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα για την εποχή, από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι μέχρι 4 μποφόρ.

Exit mobile version