Ο καιρός σήμερα, Σάββατο 24/2/2024

Ο καιρός σήμερα, Σάββατο 24/2/2024

Για σήμερα Σάββατο 24 Φεβρουαρίου, αναμένονται λίγες νεφώσεις, που θα αυξηθούν σταδιακά, στην Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά Ελλάδα, το Ιόνιο, τη Δυτική Πελοπόννησο και σταδιακά τη Μακεδονία και τη Θράκη. Κατά τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες, ειδικά στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, η ορατότητα μπορεί να είναι περιορισμένη λόγω ομίχλης. Επιπλέον, η ατμοσφαιρική κυκλοφορία ευνοεί τη μεταφορά σκόνης από τη Βόρεια Αφρική.

Η θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθούν από 4 έως 19 βαθμούς Κελσίου στη Βόρεια Ελλάδα, με τη Δυτική Μακεδονία να κυμαίνεται από 3 έως 15 βαθμούς. Στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα από 6 έως 20 βαθμούς, ενώ στη Δυτική Ελλάδα από 9 έως 19 βαθμούς, ενώ στην Ήπειρο από 6 έως 13 βαθμούς. Στις Κυκλάδες και την Κρήτη η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 19 βαθμούς, με τη Βόρεια Κρήτη να φτάνει έως τους 22 βαθμούς. Τέλος, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα,η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 20 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο αναμένεται να πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις με ένταση από ασθενείς έως σχεδόν μέτριες, 3-4 μποφόρ, και τοπικά μέτριες, φτάνοντας τους 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο, οι άνεμοι θα πνέουν με μέτρια ένταση, περίπου 5 μποφόρ, από νοτιοανατολικές διευθύνσεις.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, ενώ παροδικά αυξημένες νεφώσεις και περιορισμένη ορατότητα αναμένονται κατά τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς από νότιες διευθύνσεις.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις που θα γίνουν βαθμιαία πυκνότερες. Η θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν αρχικά από νοτιοανατολικές διευθύνσεις με ασθενή ένταση και αργότερα θα γίνουν σχεδόν μέτριοι, φτάνοντας τα 4 μποφόρ.

Exit mobile version