Σάμος: Συνελήφθησαν τέσσερις φοιτητές που έφτιαχναν όπλα με 3D printer

Σάμος: Συνελήφθησαν τέσσερις φοιτητές που έφτιαχναν όπλα με 3D printer

Οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη τεσσάρων φοιτητών που κατασκεύαζαν όπλα χρησιμοποιώντας τεχνολογία εκτύπωσης 3D και τα διακινούσαν στη Σάμο. Η υπόθεση ξεκίνησε να αποκαλύπτεται τον περασμένο Οκτώβριο, όταν έφθασαν πληροφορίες στην Εισαγγελία Πρωτοδικών σχετικά με έναν από τους φοιτητές.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο ένας από τους φοιτητές είχε επαφή με έναν αλλοδαπό, ο οποίος στη χώρα του κατηγορούνταν για διάδοση εγχειριδίου μέσω Διαδικτύου που περιέγραφε τον τρόπο κατασκευής εκρηκτικών μηχανισμών και όπλων. Ο φοιτητής ζήτησε οδηγίες από αυτόν σχετικά με το πώς θα μπορούσε να κατασκευάσει τα όπλα, και ο αλλοδαπός του έστειλε σχετικό υλικό.

Στα τέλη Οκτωβρίου, ο φοιτητής παρήγγειλε έναν 3D εκτυπωτή και πλαστική πρώτη ύλη από τη Γερμανία για να κατασκευάσει τα όπλα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι φοιτητές συζήτησαν και αποφάσισαν να φτιάξουν όπλα τύπου γκλοκ και UZI. Οι τιμές για τα όπλα άρχιζαν από 350 ευρώ για τα μικρότερα και φτάνανε μέχρι τα 800 ευρώ για τα μεγαλύτερα.

Κατά τη διάρκεια της δράσης τους, κρατούσαν τα όπλα κρυμμένα σε διάφορα μέρη, όπως σε τάπερ μέσα στο φούρνο ή θάβοντάς τα στη γη, προκειμένου να μην εντοπιστούν. Το τελευταίο διάστημα αναζητούσαν αγοραστές, με έναν υποψήφιο να έχει ήδη εντοπιστεί.

Σημειώνεται ότι ένας εκ των φοιτητών είχε συλληφθεί τον Μάρτιο του 2023 για όπλα και ναρκωτικά στην Κοζάνη, καθώς είχε στην κατοχή του ένα όπλο 9 χιλιοστών και ποσότητα κάνναβης.

Exit mobile version