Βουλή: «Πέρασε» η αυστηροποίηση τoυ ποινικού κώδικα – Ψηφίστηκε μόνο από τους βουλευτές της ΝΔ

Βουλή: «Πέρασε» η αυστηροποίηση τoυ ποινικού κώδικα - Ψηφίστηκε μόνο από τους βουλευτές της ΝΔ

Με τις ψήφους μόνο της ΝΔ εγκρίθηκε την Πέμπτη ο Νέος Ποινικός Κώδικας, καθώς σύσσωμη η αντιπολίτευση καταψήφισε το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης με τίτλο “επιτάχυνση και ποιοτική αναβάθμιση της ποινικής δίκης -εκσυγχρονισμός του νομοθετικού πλαισίου για την πρόληψη και την καταπολέμηση της ενδοοικογενειακής βίας”.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και ο Υφυπουργός, Γιώργος Φλωρίδης και Γιάννης Μπούγας, υπερασπίστηκαν τις νέες αλλαγές, επισημαίνοντας τη σημασία τους για την κοινωνία. Το μέτρο αυτό, σύμφωνα με τους υπουργούς, αντιμετωπίζει την αίσθηση ατιμωρησίας, ενισχύει τη δικαιοσύνη και προάγει την πραγματική έκτιση της ποινής, ενώ επιδιώκει την αποτελεσματική καταπολέμηση της εγκληματικότητας.

Από την άλλη, τα κόμματα της αντιπολίτευσης καταγγέλλουν την κυβέρνηση για “ακραίο ποινικό λαϊκισμό” και κατηγορούν την υποβάθμιση της επιστημονικής προσέγγισης. Τονίζουν ότι η αυστηροποίηση των ποινών δεν αποτελεί αποτελεσματικό μέτρο κατά της εγκληματικότητας και κατηγορούν την κυβέρνηση για παραβίαση των δικαιωμάτων των κατηγορουμένων.

Exit mobile version