Ο καιρός σήμερα, Κυριακή 25/2/2024

Ο καιρός σήμερα, Κυριακή 25/2/2024

Σήμερα, Κυριακή 25 Φεβρουαρίου, προβλέπονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, καθώς και στο Ιόνιο Πέλαγος. Στη συνέχεια, το μεσημέρι, αναμένεται ενίσχυση των φαινομένων, με τοπικές καταιγίδες να εκδηλώνονται στην Πελοπόννησο, στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στη Δυτική Στερεά Ελλάδα και στη Δυτική Κρήτη. Αυτά τα φαινόμενα αναμένεται να επεκταθούν προς τα ανατολικά κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Τις βραδινές ώρες, στην Πελοπόννησο, το Κεντρικό και Νότιο Ιόνιο Πέλαγος, τα φαινόμενα αναμένεται να είναι έντονα, με πιθανότητα τοπικών χαλαζοπτώσεων. Η ορατότητα μπορεί να περιοριστεί τοπικά κατά τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Επίσης, η ατμοσφαιρική κυκλοφορία ευνοεί τη μεταφορά σκόνης από τη Βόρεια Αφρική.

Η θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (5 έως 12 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία), 10 έως 20 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 13 έως 20 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (7 έως 11 βαθμούς στην Ήπειρο), 12 έως 19 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη (έως 22 βαθμούς στη Βόρεια Κρήτη), και 10 έως 18 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, καθώς και 10 έως 21 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι αναμένεται να πνέουν στο Αιγαίο από νοτιοανατολικές διευθύνσεις με μέτριες έως ισχυρές ταχύτητες 4-5 μποφόρ, ενώ στη θάλασσα Κυθήρων θα είναι ισχυροί έως θυελλώδεις 6-7 μποφόρ. Στο Ιόνιο, οι άνεμοι θα πνέουν επίσης από νοτιοανατολικές διευθύνσεις 5-6 μποφόρ, ενδεχομένως να φτάσουν τοπικά και τα 7 μποφόρ μετά το μεσημέρι.

Στην Αττική αναμένονται παροδικές βροχές από το βράδυ, με πιθανή περιορισμένη ορατότητα κατά τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες. Οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου, με τα βόρεια τμήματα να έχουν κατά περίπτωση 2-3 βαθμούς χαμηλότερες. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς έως μέτριοι από νοτιοανατολικές διευθύνσεις, φτάνοντας μέχρι 5 μποφόρ τις βραδινές ώρες.

Στη Θεσσαλονίκη, αναμένονται νεφώσεις με παροδικές βροχές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα είναι ασθενείς με μεταβλητές διευθύνσεις και μετά το απόγευμα μέτριοι από βορειοανατολικές διευθύνσεις, φτάνοντας μέχρι 4-5 μποφόρ.

Exit mobile version