ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Η Νάντια Γιαννακοπούλου διαφωνεί με τον Νίκο Ανδρουλάκη – «Θα ψηφίσω το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια»

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Η Νάντια Γιαννακοπούλου διαφωνεί με τον Νίκο Ανδρουλάκη - «Θα ψηφίσω το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια»

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νάντια Γιαννακοπούλου, ανακοίνωσε το Σάββατο (24/02) ότι θα υποστηρίξει το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, το οποίο κατατέθηκε την Παρασκευή (23/02) στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων στη Βουλή.

Σύμφωνα με δηλώσεις της στο ένθετο “Secret” της εφημερίδας “Παραπολιτικά”, η Νάντια Γιαννακοπούλου εξέφρασε τη στήριξή της προς το νομοσχέδιο, τονίζοντας ότι αποτελεί θέση του κόμματος και του Συνεδρίου. Εκφράζοντας την προσωπική της άποψη, δήλωσε: “Συμφωνώ με το νομοσχέδιο. Για εμένα είναι θέμα συνείδησης και δεν υπάρχει περίπτωση να το καταψηφίσω”.

Αυτή η δήλωση διαφοροποιείται από τη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη, ο οποίος είχε δηλώσει την Πέμπτη (22/02) στην εκπομπή “Κοινωνία ώρα MEGA” ότι το κόμμα δεν θα υποστηρίξει το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Στη συνέχεια, ο Νίκος Ανδρουλάκης είχε δηλώσει: “Δεν μπορεί να γίνει ένας νόμος και να έρθουν όλα τα μη κρατικά κερδοσκοπικά πανεπιστήμια στο λεκανοπέδιο. […] Εμείς προτείνουμε ενιαία μορφή αξιολόγησης και για το δημόσιο και για το μη κρατικό. Εν ολίγοις, τον νόμο δεν θα τον ψηφίσουμε γιατί θέλουμε μια καθαρή λύση στην 3οβάθμια εκπαίδευση και όχι την εμπορευματοποίηση που υπονομεύει”.

Exit mobile version