Πρέβεζα: Άγνωστοι εξαπάτησαν τηλεφωνικά 87χρονη και της πήραν 60.000 ευρώ

Πρέβεζα: Άγνωστοι εξαπάτησαν τηλεφωνικά 87χρονη και της πήραν 60.000 ευρώ

Άγνωστοι δράστες προσπαθούν να εξαπατήσουν τα θύματά τους μέσω τηλεφώνων, χρησιμοποιώντας αληθοφανή προσχήματα όπως επείγουσες ιατρικές παρεμβάσεις ή επείγουσες χρηματικές ανάγκες. Αυτές οι τηλεφωνικές απάτες έχουν ως αποτέλεσμα την απώλεια μεγάλων ποσών χρημάτων από πολίτες, κυρίως από ηλικιωμένους.

Το πιο πρόσφατο θύμα αυτού του είδους απάτης είναι μια 87χρονη κυρία από την περιοχή της Πρέβεζας. Το πρωί της Παρασκευής, άγνωστοι δράστες τηλεφώνησαν στην γυναίκα αυτή προσποιούμενοι ότι είναι γιατροί από το τοπικό νοσοκομείο και την ενημέρωσαν ότι ο γιος της είχε πρόβλημα υγείας και χρειαζόταν άμεση χειρουργική επέμβαση και ότι χρειαζόταν άμεσα χρήματα για να συνεχιστεί η θεραπεία του.

Σε ένα σημείο, ακούστηκε μια φωνή στο βάθος να φωνάζει “μάνα δώστα”. Η 87χρονη, εκτός εαυτού από τον φόβο και το σοκ, πείστηκε για τη σοβαρότητα της κατάστασης και αποκάλυψε στους δράστες ότι κρατούσε ποσό 60.000 ευρώ στο σπίτι της. Οι απατεώνες, έσπευσαν να παραλάβουν τα χρήματα από την πόρτα της. Μόλις λίγα λεπτά μετά την κλήση, εμφανίστηκαν έξω από το σπίτι, με την γυναίκα να τους παραδίδει το ποσό των 60.000 ευρώ.

Το θράσος των δραστών ήταν τέτοιο, που όταν παραλάμβαναν τα χρήματα, της ζήτησαν επιπλέον ποσό 10.000 ευρώ τα οποία υποτίθεται ότι θα δοθούν στον γιατρό μετά την ολοκλήρωση της επέμβασης. Πανικόβλητη η γυναίκα πήγε στο νοσοκομείο, αλλά εκεί διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε κανένας ασθενής που να αντιστοιχεί στα στοιχεία του γιου της. Ήταν εκείνη τη στιγμή που κατάλαβε ότι έπεσε θύμα μιας απάτης.

Η αστυνομία διενεργεί έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών, καθώς αυτό δεν είναι το πρώτο περιστατικό που σημειώνεται στην περιοχή της Πρέβεζας το τελευταίο διάστημα.

Exit mobile version