ΗΠΑ: Ο Ντόναλντ Τραμπ επικράτησε εύκολα της Νίκι Χέιλι στην έδρα της

ΗΠΑ: Ο Ντόναλντ Τραμπ επικράτησε εύκολα της Νίκι Χέιλι στην έδρα της

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατάφερε να επικρατήσει εύκολα της Νίκι Χέιλι στις προκριματικές εκλογές του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στη Νότια Καρολίνα, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις. Αυτή η νίκη έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς η Νότια Καρολίνα είναι η ιδιαίτερη πατρίδα της Χέιλι, η οποία υπήρξε κυβερνήτρια της πολιτείας από το 2011 έως το 2017.

Με το 50% των ψήφων καταμετρημένο, ο Τραμπ εξασφάλισε το 59,6% έναντι 39,7% της Χέιλι.

«Είναι μια υπέροχη ημέρα», δήλωσε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ λίγο μετά την ανακοίνωση της νίκης του στη Νότια Καρολίνα. Αναφερόμενος στις επόμενες προκριματικές εκλογές για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων στις προεδρικές εκλογές, προέβλεψε νίκη στο Μίσιγκαν πριν από την “Σούπερ Τρίτη” τον ερχόμενο μήνα, κατά τη διάρκεια της οποίας θα διεξαχθούν προκριματικές σε 15 αμερικανικές πολιτείες.

Στη συνέχεια, ο Ντόναλντ Τραμπ υποσχέθηκε νίκη απέναντι στον Δημοκρατικό Τζο Μπάιντεν, τον οποίο κατηγόρησε ότι “καταστρέφει τη χώρα”. “Θα του πούμε: Τζο, απολύεσαι! Βγες έξω!”, δήλωσε ενώπιον υποστηρικτών του.

Ο Τραμπ ελπίζει ότι θα αναγκάσει σύντομα την πρώην πρέσβειρα των ΗΠΠΑ στον ΟΗΕ να εγκαταλείψει την προεδρική κούρσα των Ρεπουμπλικάνων, αλλά η 52χρονη Νίκι Χέιλι αρνείται να το πράξει.

«Δεν εγκαταλείπω τη μάχη», δήλωσε η Χέιλι ενώπιον υποστηρικτών της στο Τσάρλεστον. “Δεν πιστεύω ότι ο Ντόναλντ Τραμπ μπορεί να νικήσει τον Τζο Μπάιντεν”.

Exit mobile version