Ο καιρός σήμερα, Δευτέρα 26/2/2024

Ο καιρός σήμερα, Δευτέρα 26/2/2024

Για σήμερα, Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024, προβλέπονται βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα κεντρικά και νότια τμήματα της χώρας. Οι καταιγίδες αναμένεται να είναι κατά τόπους έντονες και μπορεί να συνοδεύονται από σημαντική ποσότητα βροχής, ιδίως σε περιοχές της Ανατολικής και Νότιας Πελοποννήσου, της Ανατολικής Στερεάς (ενδεχομένως και της Αττικής), της Ανατολικής και Δυτικής Θεσσαλίας, των Κυκλάδων, των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου και της Νότιας Κρήτης. Επιπλέον, υπάρχει πιθανότητα για σημαντική ποσότητα βροχής και στις δυτικές και νοτιοδυτικές περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας. Τα φαινόμενα αυτά δεν θα επηρεάσουν την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, καθώς και τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου. Αναμένονται επίσης χαλαζοπτώσεις στα νότια τμήματα της χώρας. Οι ατμοσφαιρικές συνθήκες θα ευνοήσουν τη μεταφορά σκόνης από τη Σαχάρα, κυρίως προς τα δυτικά και νότια, όπου επίσης αναμένονται και λασποβροχές. Τα φαινόμενα αναμένεται να υποχωρήσουν σταδιακά από τις απογευματινές ώρες και να περιοριστούν στα Δωδεκάνησα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από 3 έως 19 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη Δυτική Μακεδονία από 2 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, από 3 έως 18 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη Δυτική Ελλάδα από 6 έως 19 βαθμούς Κελσίου, με εξαίρεση την Ήπειρο όπου θα κυμανθούν από 2 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στις Κυκλάδες, στην Κρήτη, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο, αναμένονται αρχικά από νοτιοανατολικές διευθύνσεις έως 6-7 και τοπικά 8 μποφόρ, ενώ μετά τις απογευματινές ώρες αναμένεται να στραφούν σταδιακά από τα δυτικά σε βόρειους έως 4-5 μποφόρ. Στο Βόρειο Αιγαίο, οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές γενικά διευθύνσεις έως 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο, οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις έως 4-5 μποφόρ, ενώ προς τις απογευματινές ώρες αναμένεται να στραφούν σε βόρειους-βορειοδυτικούς με παρόμοιες εντάσεις.

Στην Αττική, εκτός από βροχές και καταιγίδες, οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές γενικά διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Όσον αφορά τη θερμοκρασία στην Αττική, αναμένεται να κυμανθεί από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη, αναμένονται νεφώσεις με μικρή πιθανότητα για τοπικές και ασθενείς βροχές. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν από ανατολικές γενικά διευθύνσεις έως 3 μποφόρ και από τις απογευματινές ώρες αναμένεται να στραφούν από διάφορες διευθύνσεις έως 2 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Exit mobile version