ΣΥΡΙΖΑ: Ποιοι είναι με τον Κασσελάκη και ποιοι με την Γεροβασίλη

ΣΥΡΙΖΑ: Ποιοι είναι με τον Κασσελάκη και ποιοι με την Γεροβασίλη

Η εσωκομματική αναμέτρηση στον ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να εντείνεται μετά την πρόκληση του Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος προκάλεσε όσους τον αμφισβητούν, ενώ η Ολγα Γεροβασίλη αντέδρασε δηλώνοντας παρούσα.

Τα δύο στρατόπεδα ετοιμάζονται για μια σκληρή σύγκρουση, με πολλά πρωτοκλασάτα στελέχη να παίρνουν θέση. Ωστόσο, η μοναδική διέξοδος για την παρούσα διαλυτική κατάσταση είναι να γίνει ένα βήμα πίσω από τα δύο αντίπαλα στρατόπεδα, τουλάχιστον μέχρι τις ευρωεκλογές. Η πρόταση για ακύρωση ή αναβολή της εσωκομματικής αναμέτρησης προέκυψε αρχικά από απλούς συνέδρους και εν συνεχεία υιοθετήθηκε από στελέχη της πρώτης γραμμής.

Από ότι φαίνεται μέχρι στιγμής, τα στρατόπεδα έχουν ως εξής:

Με τον Στέφανο Κασσελάκη

Στο πλευρό του Στέφανο Κασσελάκη βρίσκονται οι βουλευτές: Ευάγγελος Αποστολάκης (Επικρατείας), Νίκος Παππάς (Νότιος τομέας Αθήνας), Ραλλία Χρηστίδου (Νότιος τομέας Αθήνας), Ρανια Θρασκιά (Α’ Θεσσαλονίκη), Πέτρος Παππάς (Κιλκίς), Καλλιόπη Βέττα (Κοζάνης), Βασίλης Κόκκαλης (Λάρισας), Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος (Μαγνησίας), Θεοδώρα Τζάκρη (Πέλλας), Κυριακή Μάλαμα (Χαλκιδικής) η εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Δώρα Αυγέρη, ο πρόεδρος του Συνεδρίου Πάνος Ρήγας, οι πρώην βουλευτές Νατάσσα Γκαρά και Μάριος Κατσής καθώς και οι Νίκος Καρανίκας και Θανάσης Οικονόμου

Με την Ολγα Γεροβασίλη:

Η βουλευτής Άρτας και αντιπρόεδρος της Βουλής έχει την υποστήριξη του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα. Επίσης, η υποψηφιότητα Γεροβασίλη υποστηρίζεται από τους βουλευτές: Αθηνά Λίνου (Βόρειος Τομέας Αθήνας), Κατερίνα Νοτοπούλου (Α Θεσσαλονίκης), Μαρίνα Κοντοτόλη (Τρικάλων), από τους πρώην βουλευτές Γιάννη Ραγκούση, Κώστα Ζαχαριάδη, Αλέκο Φλαμπουράρη και Χρήστο Σπίρτζη από τον αναπληρωτή γραμματέα Γιώργο Βασιλειάδη και τους Διονύση Τεμπονέρα και Θανάση Θεοχαρόπουλο.

Υπέρ αναβολής:

Ο Σωκράτης Φάμελλος και ο βουλευτής Όθων Ηλιόπουλος (Επικρατείας) εκφράζουν τη θέση ότι η εσωκομματική αναμέτρηση θα πρέπει να διακοπεί προκειμένου το κόμμα να επικεντρωθεί στις ευρωεκλογές. Ο Παύλος Πολακης προτείνει επίσης την ακύρωση της αναμέτρησης και την απόσυρση της υποψηφιότητας της Ολγας Γεροβασίλη, ενώ καλεί και τον Αλέξη Τσίπρα να αποσύρει την παρέμβασή του. Παράλληλα, προειδοποιεί εκείνους που σχεδιάζουν συνεργασίες με άλλα κόμματα μετά τις εκλογές. Επίσης, υποστηρίζουν τη συγκεκριμένη λύση οι βουλευτές Ανδρέας Παναγιωτόπουλος (Αχαΐας) και Νίνα Κασιμάτη (Β’ Πειραιά).

Exit mobile version