ΣΥΡΙΖΑ: Τα απόνερα του Συνεδρίου – Ποιές αλλαγές ετοιμάζει ο Κασσελάκης – Ποιοι φεύγουν και ποιοι έρχονται

ΣΥΡΙΖΑ: Τα απόνερα του Συνεδρίου - Ποιές αλλαγές ετοιμάζει ο Κασσελάκης – Ποιοι φεύγουν και ποιοι έρχονται

Χθες, κατά τη συνέντευξή του στην ΕΡΤ, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να αλλάξει όνομα ο ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνοντας ότι “τα μέλη θα αποφασίσουν πού θέλουν να κατευθυνθεί το κόμμα τους. Αυτό ακριβώς έχω πει από την πρώτη στιγμή”. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι “ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα ενιαίο κόμμα αυτή τη στιγμή. Άρα ακόμα και η λέξη συνασπισμός στην ουσία δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα”.

Ο Στέφανος Κασσελάκης εξέφρασε την πεποίθησή του ότι “προφανώς έχω βγει ενισχυμένος”, υπογραμμίζοντας ότι “ένα ολόκληρο στάδιο πραγματικά σειόταν και έλεγε ‘κάτω τα χέρια από τον Κασσελάκη’. Δεν υπάρχει κανένα ζητούμενο αμφισβήτησης. Υπάρχει ξεκάθαρη εντολή να προχωρήσω στις δομικές αλλαγές που έχει ανάγκη το κόμμα”.

Εν τω μεταξύ, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχεδιάζει την ανασύνταξη των δυνάμεών του στο εγγύς μέλλον, ενώ παραμένει ερώτημα η εφαρμογή της “συλλογικής λειτουργίας” από τον Στέφανο Κασσελάκη.

Επίσης, αναμένεται η σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, πιθανόν ακόμα και μέσα στο Σαββατοκύριακο, για την εκλογή της νέας Πολιτικής Γραμματείας.

Σίγουρη θεωρείται η αντικατάσταση του Παύλου Πολάκη από τη θέση του υπερσυντονιστή, ενώ αμφίβολη είναι η παραμονή της Δώρας Αυγέρη, η οποία αναμένεται να συμμετάσχει στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.

Παράλληλα, αναμένεται η αποχώρηση του Γιώργου Τσίπρα από τη θέση του διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ενώ είναι αμφίβολη και η παραμονή του Παυσανία Παπαγεωργίου ως αναπληρωτή εκπροσώπου τύπου.

Exit mobile version