Ένας χρόνος από το έγκλημα στα Τέμπη: Ποιοι συμμετέχουν στην σημερινή απεργία

Ένας χρόνος από το έγκλημα στα Τέμπη: Ποιοι συμμετέχουν στην σημερινή απεργία

Έναν χρόνο μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη που συγκλόνισε την ελληνική κοινή γνώμη, οι οικογένειες των 57 ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους σε αυτήν τη σιδηροδρομική τραγωδία, καθώς και πολλοί πολίτες, αναζητούν δικαιοσύνη για το αδίκημα που οδήγησε σε αυτήν την τραγωδία. Η ΑΔΕΔΥ ανακοίνωσε την προγραμματισμένη 24ωρη απεργία για σήμερα, Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου, με πολλούς κλάδους να την ακολουθούν.

Εργαζόμενοι, φοιτητές, μαθητές, συνταξιούχοι, και άνεργοι διαδηλώνουν σήμερα για να μην λησμονηθούν τα γεγονότα, να αναληφθούν ευθύνες, και να αποτραπεί μια τέτοια τραγωδία από το να συμβεί ξανά.

Η ΑΔΕΔΥ κάλεσε σε συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 11:00 π.μ. για την ημέρα της απεργίας, ενώ η ΟΛΜΕ εξέδωσε ανακοίνωση για συμμετοχή στην απεργία και την προγραμματισμένη συγκέντρωση στην Αθήνα στις 11:00 στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ) αποφάσισε επίσης τη συμμετοχή της στην απεργία στις 28 Φεβρουαρίου 2024. «Απεργούμε στις 28 Φλεβάρη για να προστατεύσουμε τις ζωές μας!», αναφέρει το σύνθημά τους.

Επιπλέον, οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας ενώνονται επίσης στις απεργιακές κινητοποιήσεις, επομένως καμία πτήση από και προς ελληνικά αεροδρόμια δεν θα διεξαχθε. Θα εξυπηρετούνται μόνον οι πτήσεις που προβλέπονται από το ισχύον νομικό πλαίσιο, όπως οι αεροδιακομιδές, ειδικές πτήσεις και υπερπτήσεις.

Exit mobile version